OGLASNA TABLA
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Nema dileme da je vraćanje obaveznog vojnog roka nešto što bi trebalo da se uradi“ Konačnu odluku doneće državni vrh

Pomoćnica ministra odbrane za ljudske resurse Katarina Tomašević rekla je danas da u ministarstvu nema dileme da je vraćanje obaveznog vojnog roka nešto što bi trebalo da se uradi.

Ona je na tribini koju je organizovao Studentski parlament Pravnog fakulteta na temu „Uvođenje obaveznog služenja vojnog roka“ predstavila nove, unapređene mere na kojima je Ministarstvo odbrane radilo u prethodnom periodu, kako bi obezbedilo bolje uslove za implementaciju eventualnog vraćanja obaveznog služenja vojnog roka.

Tomašević je istakla da je reč o velikom i zahtevnom, i za državu veoma značajnom poslu.

„Za nas u ministarstvu odbrane nema dileme da je redovno služenje vojnog roka nešto što treba da se vrati. Mi ćemo i dalje da radimo na svim važnim aktivnostima u tom pravcu, i trudićemo se da učinimo sve da budemo spremni kada država donese odluku. Moramo da vodimo računa, da popunimo Vojsku Srbije, pre svega zbog bezbednosnog okruženja, ali i zbog svih drugih stvari zbog kojih vojska postoji“, rekla je Tomašević okupljenima, saopštilo je resorno ministarstvo.

Pukovnik Dragan Kotarlić je, nakon osvrta na 11 godina dobrovoljnog služenja vojnog roka, prisutnima predočio o čemu se u sistemu odbrane razmišlja tokom analize ponovnog uvođenja vojnog roka, i predstavio gantogram aktivnosti, pripremljen u ministarstvu odbrane, čiji je cilj stvaranje optimalnih uslova za sprovođenje takve odluke.

„U Ministarstvu odbrane pripremamo se kao da će državno rukovodstvo doneti odluku o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka. Formirana je radna grupa na čelu s ministrom odbrane, i mesečno se dostavlja informacija o svemu što je urađeno, kao i o svim problemima i varijantama koje se razmatraju, a stvaranje uslova za nastavak obaveznog služenja vojnog roka jedan je od težišnih zadataka ministarstva odbrane za 2021. godinu, i ne sumnjam da će biti i naredne godine“, istakao je Kotarlić.

Na tribini su govorili i predavači s Pravnog fakulteta prof. dr Bojan Milisavljević i docent dr Miloš Jovanović.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Влада повукла Закон о експропријацији из Скупштине

Oglasna Tabla

У петак бесплатна подела садница белог јасена испред зграде општине Чајетина

Oglasna Tabla

Дрина је до сада носила шест кућица са стене, а седма траје дуже од десет година: Ово је тајна опстанка јединствене грађевине у Србији и свету, Кинези су у колонама чекали да дођу до ње

Oglasna Tabla

“Библиотека за све”

Oglasna Tabla

Шеклер о омикрону: Главни клинички знак је стравични замор – као да је ауто прешао преко вас

Oglasna Tabla

Поново се одлажу платни разреди

Oglasna Tabla

Данас честитке за празнике готово нико не шаље: Присетите се неких од најлепших честитки које смо некада слали

Oglasna Tabla

Некад Милица, данас Мија! Ово су најчешћа имена у Србији за 2021. годину

Oglasna Tabla

Концерт: Дејан Крсмановић квартет

Oglasna Tabla