ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Негују традицију и поштују различитости-Ученици Основних школа из Прилика и Новог Пазара заједно одржали јавни час (ВИДЕО)

Ученици Основне школе „Халифа бин Заида Ал Нахјан“ из Новог Пазар данас су гостовали у Ивањици, где су са домаћинима, Основном школом „Сретен Лазаревић“ из Прилика одржали јавни час под називом „Традиционална трпеза код Срба и Бошњака“. Наиме, ово је други јавни час који ученици две школе заједно организују са циљем да се подстиче неговање традиције, уз поштовање различитости и уважавање културе других народа.

Према речима професорке српског језика и књижевности Верице Костић, ученици ОШ „Сретен Лазаревић“ показали су велико интересовање за овакав тип часа и приступили су истраживачком раду са доста ентузијазма. Кроз драмски текст, песму и презентацију ученици из Новог Пазара приказали су своје обичаје везане за прославу Рамазана.

Прикупљајући аутентичне приче теренско-истраживачким радом у ивањичком крају у оквиру пројекта „Расковник“ ученици Основне школе „Сретен Лазаревић“ издвојили су најзанимљивије обичаје везане за славу, славску трпезу и друге празнике.

Оваква врста јавног часа важан је показатељ иновативности у настави, а ученици из Прилика и Новог Пазара показали су да разлике не морају да раздвајају људе, већ да повезују и богате знања и пријатељства.

Извор/Видео: Инфо Лига

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај