11.9 C
Uzice
април 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Nedimović i Ljajić sutra u Kosjeriću o ceni maline

Kosjerić – Razgovori između malinara i Vlade RS o ceni i neadekvatnom klasiranju maline se nastavljaju, ali ovaj put u Kosjeriću. U ovu opštinu zlatiborskog okruga sutra stižu Branislav Nedimović i Rasim Ljajić koji će sa predsednicima opština Kosjerić, Požega, Arilje i Ivanjica pokušati da reše goruće probleme srpskih malinara.

Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić ističe da za razliku od drugih, ovdašnji meštani nemaju veliki problem sa klasiranjem maline.

“Kod nas ni u jednoj hladnjači nije cena ispod 100 dinara i klasiranje maline se vrši po pravilima. Nadam se da ćemo sutra na sastanku uspeti da pronađemo zajedničko rešenje i da pomognemo malinarima koji muče muku sa niskom otkupnom cenom i lošim klasiranjem”, izjavio je Žarko Đokić za GZS.

Na sastanku u Kosjeriću sa Nedimovićem i Ljajićem razgovaraće predstavnici Asocijacije malinara Srbije dok udruženja malinara iz Priboja i Prijepolja ne učestvuju u ovim pregovorima, iako su prethodni mesec štrajkovali zbog loših uslova koji su nametnuti malinarima.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dan otvorenih vrata Umetničke škole Užice: prilika za sigurnost u izboru budućeg zanimanja

Oglasna Tabla

Dinstani krompir sa spanaćem: Savršena obrok-salata za posne dane

Oglasna Tabla

Otvoren novi konkurs za medicinske sestre u Nemačkoj

Oglasna Tabla