ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Недимовић: Брашно и хлеб неће поскупети у наредних 60 дана

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да ће се због одлуке да данас извоз брашна буде потпуно слободан, у Србију слити 50 до 60 милиона евра, а да ниједног тренутка неће бити угрожена ситуација у Србији.

„Ми имамо вишак од 170.000 тона брашна, ако узмемо да Србија узвезе 10.000 до 12.000 тона, имамо за 15 месеци извоза, а немојте заборавити да имамо милион тона пшенице на лагеру која врло лако може да се самеље“, рекао је Недимовић на РТС-у.

Он је додао се очекује добра сетва, принос од 4,5 милиона тона пшенице, а како је додао производња сунцокретовог уља три пута је већа од потрошње.

Недимовић и даље сматра да је одлука о замрзавању извоза на 45 дана била добра како би се избалансирало стање залиха у земљи.

Он је навео да је недавно Индија замрзла извоз, да је Русија такође забранила извоз, а да је „шести произвођач пшенице на свету Украјина у огромном проблему са извозом“.

„Брашно у паковању од један и пет килограма и хлеб неће поскупети у наредних 60 дана, али влада има право да интервенише уколико постоје поремећаји, а сва је прилика да ће на светском тржишту потпуни циркус бити“, рекао је Недимовић.

Рекао је да се забрана поскупљења односи и на сунцокретово уље и поновио да у Србији нема несташице, док како каже „неке земље Европске уније имају великих проблема са снабдевањем“.

Поред доброг приноса пшенице од 3.400.000 тона, затим кукуруза и сунцокрета, министар пољопривреде је рекао да очекује и добар род малине.

Штете од града су, како је истакао, минималне, јер је противградна заштита унапређена, дигитализована и сада је „много боља него пре пет година“.

Данас

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА