OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Nebojša Đurić – Volja je pokretač svega

Užice – Ne stiže se visoko nadmašivši druge, već pobedivši samog sebe, u ovu rečenicu mogao bi da stane životni moto Nebojše Đurića, paraatletičara iz Užica. Tek kada je pobedio sebe, uspeo je da postane evropski šampion u bacanju diska i vicešampion u bacanju kugle. Na kontinentalnom prvenstvu u Berlinu, prošle godine, za 40 centimetara nadmašio je dotadašnji planetarni rekord u bacanju diska. Važeći svetski rekord je u njegovom vlasništvu 39,84 metra.

„Osećaj na tronu se ne može opisati rečima, to jednostavno morate da doživite. U tom trenutku kao da je vreme stalo, ta dva minuta dok se okitite medaljom, slušate himnu i gledate zastavu to je neprocenjivo. To je jedan od motiva zabog koga gurate sebe do krajnjih limita“, sa osmehom na licu priča za PZS mladi Užičanin.

Nebojša se sada sa svojim trenerom Nikolom Radovanovićem, sprema za Svetsko prvenstvo u Dubaiju. U odličnoj je formi i nada se dobrim rezultatima.

„Biće žestoka konkurencija. Tu je stara ekipa sa kojom se borimo godinama, ali stigli su i mladi momci. Koliko god imam snage spremaću se, jer ovaj sport je fizički zahtevan. Morate da budete jaki i brzi da bi stigli do najboljih rezultata“, siguran je u sebe šampion.

ije bilo lako stići do titule šampiona. Nebojša je bio zaposlen u jednoj građevinskoj firmi iz Užica. Na terenu kod Subotice , u novembru 2010. godine, kiper kamiona koji je vozio podigao se i udario u most. Nebojša je povredio kičmu. Oporavak, banja, nada…

„Nakon toga sledi borba sa samim sobom, da ne padnete u očaj. Porodica je meni bila najveća podrška u životu, moj sin ulio mi je snagu „, kaže Nebojša i dodaje da je svaki milimetar u sportu pomeren velikim trudom i radom.

Atletiku je počeo da trenira godinu dana nakon teške povrede, ali je posle par meseci odustao, i vratio se lečenju.

„Trebalo je mnogo snage i energije da prebrodim situaciju u kojoj sam se našao. Prvi put sam 2011. godine video kako izgleda parasport, konkretno atletika. Tada sam upoznao Miloša Zarića i tadašnjeg trenera Čelikovića, i probao kako će to da ide. Nažalost, odustao sam posle par meseci, vratio se lečenju u banjama, i opet zatvorio u četiri zida“, seća se Nebojša.

Nakon tri godine od prvog pokušaja, vraća se sportu, na insistiranje i nagovor prijatelja i sugrađanina Miloša Zarića.

„Te 2014. godine Miloš se vratio sa EP u Svonsiju sa srebrnom medaljom, i ja naravno ponešen njegovim uspehom, vratio sam se sportu. Ali, ovog puta čvrsto rešen da to želim i hoću. Prva velika medalja je pala na EP u Grosetu u Italiji, bronza u bacanju koplja i srebro u bacanju kugle.To su prve medalje i meni najdraže, zauvek ostaju u sećanju, jer se sve dešava prvi put“, sa ponosom se seća svojih prvih odličja.

Šampion iz Užica kaže da je iskustvo učinilo svoje, ali da za svako takmičenje sportista pored fizičke forme, mora biti i psihički spreman. Sada je najjači kada je najpotrebnije. Motivišu ga nove pobede i medalje.

„Ja se vodim idejom da je volja pokretač svega. Moj glavni motiv u sportu je olimpisko zlato. To svaki sportista želi, jer je to vrhunac sportske karijere. Zato čovek treba da se bori, i da veruje da to može da ostvari. Volja, to je najbitnije“, kaže Nebojša.

Izvor:PZS/naslovna foto:PZS

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Posne kikiriki bombice

Oglasna Tabla

10 novih slučajeva COVID-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Automobil sleteo s puta u Zlatarsko jezero, poginuo zdravstveni radnik

Oglasna Tabla

Novinar i voditelj Nemanja Kovačević ovogodišnji je dobitnik nagrade „Zlatna značka“ – Kulturno prosvetne zajednice Srbije

Oglasna Tabla

Grčka zatvara granice za državljane Srbije

Oglasna Tabla

Na Kokinom Brodu auto sleteo u jezero, spasilačke ekipe tragaju za osobama

Oglasna Tabla

U maju bez posla ostalo 10.000 ljudi

Oglasna Tabla

Đake u Srbiji čeka školska godina neviđena do sada – kakve će biti posledice

Oglasna Tabla

Obaveštenje o Odluci Komisije za sprovođenje nagradnog Konkursa za izbor najlepšeg dvorišta na teritoriji Grada Užica za 2020. godinu

Oglasna Tabla