ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Назвали су га ужички „Голден гејт“, па убацили у пету брзину: Мост преко реке Ђетиње биће дуг 260 метара

Изградња обилазнице око Ужица проглашена је пројектом од националног интереса

У складу са пројектом и инструкцијама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре одвијају се радови на изградњи обилазнице око Ужица. Према информацијама из кинеске компаније „Поwер цонструцтион цорпоратион оф Цхина, Лимитед“, којој су поверени радови вредни 30 милиона евра, терен је очишћен, изграђени су сви приступни путеви и у току је постављање другог од укупно 44 шипа.

– Одмах при почетку пружања трасе, након денивелисане раскрснице “Сурдук” предвиђена је изградња моста преко реке Ђетиње дужине око 260 метара. Пред завршетак пружања нове саобраћајнице, предвиђена је површинска трокрака раскрсница на коју је прикључен пут који води од Ужица.

Брзина на овој деоници пројектована је на 60 километара на час, а градиће се две траке ширине 3,25 метара. Осим моста преко реке Ђетиње, ради прелажења преко депресија терена дуж трасе саобраћајнице предвиђено је седам мостовских конструкција распона од 20 до 130 метара – рекли су кинески инжењери.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре претходно је потврдило урбанистички пројекат градње обилазнице око Ужица, чији је инвеститор ЈП Путеви Србије. Према документу који је израдио Институт за путеве АД Београд, деоница дужине приближно 4.8 километара почиње денивелисаном раскрсницом “Сурдук”, на споју са Златиборским путем у месту Сурдук. На краку петље Бајина Башта – Ужице пројекат предвиђа изградњу галерије, а у зони саме денивелисане раскрснице примењена је и кружна раскрсница.

– Теретни саобраћај биће измештен из града, безбедност свих биће повећана, а побољшаће се стање у вези са аерозагађењем. Биће изграђен нови мост преко реке Ђетиње повезујући стари магистрални пут са насељем Сињевац, а у плану је изградња још седам мостова на обилазници. Обилазница око Ужица биће у перспективи повезана са тунелом испод Кадињаче и путем према Републици Српској. Бољи живот Ужичана, свих грађана у Златиборском округу, раст туризма и економије биће добре последице овог пројекта – рекла је градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић.

Телеграф Бизнис/РИНА

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

И сунце и облаци и киша – температура у благом паду

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу