ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Наставник опоменуо ученицу да је дошла у школу у прекраткој мајици, отац поднео пријаву

„На часу сам опомено ученицу седмог разреда да је дошла у прекраткој мајици и да је то непримерено. Додао сам да је и јуче била идентично одевена, али пошто сам журио на час, нисам стигао то да јој кажем. Данас ми је директор рекао да је њен отац поднео пријаву против мене“, пожалио се један наставник на Твитеру, преноси Ало.

Проблем непристојног облачења ученика био би врло лако решен, када они не би имали подршку родитеља, став је већине наставника. Те поцепане фармерице, непристојно кратку сукњу и мајицу која открива цео стомак морао је неко и да им купи, а то су, наравно – родитељи.

Готово да нема школе у Србији која редовно, порукама на Вајбер групама, подсећа родитеље својих ђака да поведу рачуна о томе да је школа образовна установа и да деца не смеју да долазе у шорцевима, мајицама на бретеле, поцепаним фармерицама, сандалама. На ове молбе, међутим, велики број родитеља не обраћа пажњу, чиме и деци која оваква обавештења читају на огласним таблама, шаљу поруку да се школа не мора поштовати.

– Нама је разредни старешина на родитељском састанку, првом у другом полугодишту, рекао да наставник има право да удаљи са наставе и пошаље кућама непристојно обучену децу. У том случају, ми не можемо да правдамо њихов изостанак, већ им се то рачуна као неоправдани – рекла је за Ало! З. М., мајка једне шестакиње која похађа ОШ „Свети Сава“ у Београду.

Према речима директорке Средње школе у Свилајнцу, Слађане Стојановић, и у овом, као и у свим осталим сегментима, веома је важна подршка родитеља.

– Наставник има право да се саветодавно обрати ученику, укаже му на грешку, уколико нема ефекта, може да се обрати разредном старешини, а он би требало да комуницира с родитељима. То је основа – рекла је за Ало! директорка Стојановић, у чијој је школи један од најдетаљнијих правилника облачења ученика.

Осим мини-сукања, мајица на бретеле, откривених стомака, у овој школи су забрањене и чудне фризуре и необично офарбана коса.

Према њеним речима, у овом колективу немају превише проблема с гардеробом ученика.

– Сви су, мање-више, пристојно обучени. Највећи проблем су нам вештачки нокти, ученице их носе већ у првом разреду, то је тренд који им се сервира са интернета, телевизије и, што је најгоре, родитељи им то дозвољавају – навела је директорка.

Фото:Илустрација

Извор: Ало

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нова магнетна резонанца у Општој болници у Ужицу у функцији од средине марта

Судар камиона и комбија у Овчарско-кабларарској клисури

Објављен нови правилник за тротинете

У општини Чајетина расте број новоотворених предузећа – погодан привредни амбијент

У Србији тренутно 2 000 људи чека на трансплантацију органа – један донор може спасити до осам живота

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“