14.9 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Nastavnici i učitelji užičke Prve osnovne škole “Kralj Petar Drugi”,beleže sa decom nesvakidašnje uspehe na više polja (FOTO)

Nastavnici i učitelji užičke Prve osnovne škole “Kralj Petar Drugi”, uz svakodnevne aktivnosti u radu sa decom, beleže i nesvakidašnje uspehe na više polja. Pored toga što su autori novih udžbenika, instruktori i kooridnatori važnih republičkih projekata, te dobitnici gradskih priznanja za svoj rad, njihovi učenici ostvaruju zavidne uspehe na takmičenjima.

-Emina Jeremić Mičović i Jelena Maksimović su autori udžbenika “Engleski jezik” za prvi razred (izdavačka kuća “Klet”), Milomir Maksimović je priređivač “Istorijskog atlasa” za osnovne i srednje škole (“Data status”), Jasna Radosavljević je napisala udžbenik iz biologije (BIGZ) za treći, a Mirela Lazić priprema udžbenik “Muzička kultura” (BIGZ) za treći i četvrti razred – objašnjava direktor najstarije užičke osmoletke Nikola Bacetić, inače i sam autor “Istorije” (“Data status”) za petake.

Nadalje, u republičkom projektu pod nazivom “2000 digitalnih učionica”, Emina Jeremić Mićović je instruktor i obučavaće kolege u primeni savremenih tehnologija. Aleksandar Milosavljević je glavni koordinator u projektu pod naslovom “Digitalni dnevnik”, dok je Mirela Lazić, inače dobitnik Svetosavske nagrade, savetnik u najavljenoj reformi nastave za prvi razred. Gradsko priznanje je pripalo nastavnici fizike Vesni Dimitrijević. Učiteljica Nina Vukić učestvuje na republičkom konkursu pod motom “Pokrenimo našu decu”, nastavnik Nikola Mićević je realizovao projekat “Zdravo rastimo”, a učiteljica Slavica Ristović je laureat druge nagrade za primenu savremenih tehnologija. Dobar kolektiv vredno radi za mališane, pa su se njihovi učenici plasirali na republička takmičenja iz engleskog jezika, geografije, istorije, biologije, hemije, poznavanja finansijske pismenosti, a nedavno su učestvovali i na takmičenjima iz fizike, tehhničkog obrazovanja, robotike, likovne kulture… Jedan đak je pobedio na takmičenju karikaturista “Mali Pjer”.

Izvor: Novosti

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Počela pretprodaja kompleta karata za 24. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“

Oglasna Tabla

Narodna biblioteka Užice obeležila slavu i 163 godine od osnivanja

Oglasna Tabla

Matija Bećković: „Zlatibor je moćna planina“ (VIDEO)

Oglasna Tabla