ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Настављени радови на изградњи фекалне канализационе мреже на Белој Земљи (ВИДЕО)

Пре неколико дана настављени су радови на изградњи фекалне канализационе мреже у МЗ Бела Земља у којој се интезивно ради последњих неколико година. До сада је урађен колектор у дужини од 3,7 километара а ова нова фаза радова, који ће се изводити у наредних деведесет дана, обухвата деоницу од 1300 метара. За ту намену из буџета града издвојено је 23 милиона динара.

Према речима Милоша Миливојевића директора ЈП “Ужице развој”, који је обишао радове на Белој Земљи, у претходном периоду посебна пажња посвећена је решавању проблема отпадних вода на територији целог нашег града.

“Подсетимо само да је град Ужице заједно са Пожегом, Ариљем, Ивањицом и Косјерићем у пројекту изградње регионалног постројења за пречишћавање отоадних вода и само кроз тај пројекат радимо на шест локација на решавању проблема отпадних вода и канализационе системе. Једним делом у Севојну у улицама Радише Бугариновића и Драгачевској, а другим делом у Ади, Врелима и Забучју. Имамо и пројекте канализације које радимо на Сарића Осоју и у Улици Олге Ђуровић, али и на неким другим микролокацијама где је то неопходно урадити и где не постоји фекална канализација”.

Велика средства уложена су у претходном периоду у решавање канализације у насељу Турица, где су урађене три улице и 110 домаћинстава се повезало на канализациону мрежу. Према речима Миливојевића решено је 90 одсто ове месне заједнице, а оно што је преостало, су микролокације на којима нису постојали технички услови.

“То је Улица Милоша Б. Јанковића и доњи део улице Иве Андрића. За Улицу Милоша Б. Јанковића урађен је пројекат и добијена грађевинска дозвола и ми ћемо наредне године предвидети средства за те радове. Решавамо и имовинске односе за доњи део Улице Иве Андрића, где су пре свега правни субјекти али и један део суграђана”.

У наредних деведесет дана радови ће се изводити на Белој Земљи на деоници од “Златиборске ноћи” до Поште, дугој 1300 метара.

“Завршетком ових радова створићемо могућност да више од 100 домаћинстава може да се прикључи на колектор фекалне канализације, након чега настављамо даље. Добили смо локацијске услове, кроз које је предвиђено да у десет кракова решимо проблем отпадних вода. Имамо крак за који имамо грађевинску дозволу , имамо прву  пумпну станицу овде код споменика на Белој земљи, крак од споменика до поште ка “Анкиној кафани” где имамо још једну пумпну станицу и тиме ћемо отворити све остале кракове. Наравно биће нам потребно разумевање и помоћ грађана око решавања имовинских односа, како бисмо могли да радимо и да у наредних пар година у потпуности решимо проблем канализације у овој месној заједници.

Пре неколико година изграђено је постројење за пречишћавање отпадних вода, али због нерешених имовинских односа није било могуће обезбедити струју. И тај проблем је решен, па се очекује да ће постројење за десетак дана бити прикључено на електромрежу.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице