OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Наставак протеста у Севојну

Повереник Здраве Србије у Севојну Аврам Илић је најавио наставак протеста у суботу 29. јануара у 16 часова на ”Кругу”.

Нисмо у могућности, не можемо, и нема довољно деце да би сте имали лекара, нису одговори које смо очекивали, у својим намерама смо одлучни и нећемо одустати.
У Севојну су имале две смене дечије педијатрије и док се то поново не успостави протести ће трајати, ми ћемо се борити за децу Севојна, поручио је он.

Прошле суботе је више десетина одраслих и деце у Севојну исказало незадовољство привременим прекидом рада локалне педијатрије јер ужички Дом здравља и Здравствени центар Ужице, како су навели организатори из Здраве Србије, нису обезбедили специјалисту педијатра који би заменио јединог досадашњег који је на боловању.

Подсетимо, из ужичког Дома здравља су напоменули да је због због расположивог кадра, тренуно немогуће обезбедити педијатра који би заменио запосленог у Севојну, а који је на боловању.

Дом здравља Ужице тренутно није у могућности да здравственој станици Севојно обезбеди специјалисту педијатра ради замене педијатра, привремено спреченог за рад услед болести, па су пацијенти дечјег узраста код којих постоји сумња у оболевање од ковид- 19 дужни да се јаве у ковид амбуланту Диспанзера за мајку и дете Дома здравља Ужице, саопштили су из Дома здравља.

Вршилац дужности директора Данијела Маринковић је навела за Радио Луну да, према нормативу, Севојну следује непун један педијатар за једну смену.

Норматив за предшколску децу је један педијатар на 850 предшколске деце. Према нормативу за школску децу, на 1500 школске деце следује један педијатар. Предшколске деце у Севојну има до 400, а школске око 600, навела је Маринковић појаснивши да је то укупан број здравствених картона деце у Севојну и околних села.

Према наводима Маринковић, до сада се нико није одазвао на конкурс за педијатра којег је расписао Здравствени центар Ужице 28. децембра прошле године због одласка специјалисте у пензију.

Извор: Радио Луна / Фото: Аврам Илић

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla

Следи повећање плата у јавном сектору, војсци чак 25 одсто, а пензионери ће бити посебно задовољни

Oglasna Tabla

Oсетно хладније са пљусковима и грмљавином

Oglasna Tabla

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla