15.7 C
Uzice
јул 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI UŽIČKE VESTI

Narodno pozorište Užice sa predstavom SVEDOBRO, učestvuje na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu

Ove godine, Narodno pozorište Užice, pored organizatora, našlo se i kao učesnik na 22. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu sa predstavom SVEDOBRO, koju je po tekstu Stevana Vraneša režirao Nemanja Ranković. Predstava će biti izvedena u nedelju, 19.11. u 19:30 na Velikoj sceni.

Izuzetnu i pažljivo biranu podelu čine Tanja Jovanović, Biljana Zdravković, Tijana Karaičić, Branislav Ljubičić i Igor Borojević. Scenografiju potpisuje Majana Zorzić Petrović, kostimografiju Snežana Kovačević, a muziku Ana Ćurčin.

„Dramaturg Stevan Vraneš je napisao dramu sa pet lica pod naslovom Svedobro. Od tih pet karaktera, tri su ženska. Od tri ženska lika, dva su vršnjakinje, žene u zrelim godinama, u godinama kada smo skloni da pravimo bilanse i svodimo račune sami sa sobom. To su uvek i svuda najbolje godine našeg života. I svaka generacija ima svoje. Jednima su ih pojeli skakavci, politika nebeskog naroda i ratovi devedesetih, drugi su prerano ostarili da bi dočekali tranziciju i demokratizaciju društva, treći su požurili da žive po diktatu i ritmu drugog nekog sveta koji im stalno stvara gorušicu. Kako god bilo, crta je podvučena, sagledava se pređeni put ne bi li se nastavilo dalje, isto kao i do sada ili nekim novim putem. Pitanje je i dilema“.

Miloš M. Radović

Ulaznice po ceni od 1000,00 dinara, mogu se kupiti na biletarnici pozorišta na dan izvođenja predstave.

Izvori:
http://uzickopozoriste.rs/index.php/repertoar/velika-scena-1/item/1024
http://www.jpf.uzickopozoriste.rs/index.php/festival/predstave/item/641-svedobro

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za godinu i po oduzeto 560 litara rakije bez deklaracije

Oglasna Tabla

Oduševiće vas palenta kolač sa voćem: Novi način za pripremu starog jela!

Oglasna Tabla

Uvode se platni razredi tokom 2020.

Oglasna Tabla