OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Narodna stranka u Užicu zahteva oslobađanje uhapšenih učesnika protesta

Narodna stranka u Užicu je zatražila hitno oslobađanje mladića, koji su uhapšeni tokom proseta u tom gradu, i navela da je njihovo hapšenje „deo opšteg procesa zastrašivanja građana Srbije“.

Pripadnicima policije je poručeno da „svoj posao rade časno i da huligane potraže među kriminalcima, a ne među građanima koji traže slobodu“.

Kako je Danas pisao, u četvrtak i petak, četvoro mlađih učesnika protesta, od kojih je troje zadržano u policiji i kojima je istražni sudija produžio zadržavanje do 30 dana, dok je jedna maloletnica puštena nakon salušanja, osumnjičeni su da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje. Oni su, kao izraz nezadovoljstva stanjem u zemlji i gradu, jajima, paradajzima i farbom gađali veliki baner sa likom Aleksandra Vučića, koji se nalazi na fasadi hotela Zlatibor, na Trgu partizana, gde je sedište užičkih naprednjaka.

„Bacanje jaja i boje na poster Aleksandara Vučića nije čin huligana, već reakcija javnosti na njegovo bezumlje. Građani su bacali jaja i boje na poster čoveka koji je pod noge bacio ustav Srbije i uveo diktaturu“, navodi se u saopštenju, koje je potpisala Ivana Parlić, poverenica Narodne stranke u Užicu.

Uz navode da „iako predsednik SNS, još iz vremana kada je bio ministar informisanja, istrajno radi na uništavanju kritičke javnosti“, u saopštenju se dodaje da „javnost, ipak, postoji i u Užicu i u Srbiji i da se budi i režimu govori – dosta!“

„Građani nemaju priliku da svoj stav iznesu na izborima, ni u medijima sa nacionalnim frekvencijama koje svi plaćaju, a koji služe isključivo za zaglupljivanje, zastrašivanje i pravljne novog idola. Užičani to shvataju kao otimanje države i gašenje slobode. Svoj stav su izneli jajima, gađajući poster, plastičnu foliju“.

Traži se i uklanjanje Vučićevig postera, jer „vređa demokratki osećaj Užičana i narušava estetski izgleda trga, kao urbanistički najlepšu celinu grada“, uz poruku da su „građani Užica sa tog trga uklonili jednog Tita i da drugog ne žele više nikad“.

„Građani žele da Srbija civilizacijski pripada 21. veku, a u tom veku nema mesta za „politička božanstva“. Poster simbolizuje diktaturu i vlast jednog čoveka, ali i neukus i vulgarno preterivanje. Zato je gađanje jajima izraz kritike javnosti i reakcija na ukidanje demokratije“.

Uz ocenu da je na nedavnim „lažnim izborima, od 65.701 birača u Užicu za SNS glasalo njih 17.672“, navodi se da „to znači da većina Užičana ne podržava režim i, u najmanju ruku, ne slaže se sa tim da deo javnog prostora zauzma ogromni poster predsednika SNS“.

„Predlažemo toj stranci da poster skine iz demokratskih i iz estetskih razloga. Tako predimenzionirani poster na spoljašnom delu hotela „Zlatibor“, koji je deo javnog prostora i urbanističke celine gradskog trga, šalje lošu poruku“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Neću da mi kurve I kriminalci budu uzor deci! Potresne rečI Dragana Bjelogrlića odzvanjaju balkanom

Oglasna Tabla

Uzorkovanje meda prijavljenog za izvoz počinje od ponedeljka

Oglasna Tabla

Velika posećenost Stopića pećine i drugih lokaliteta na Zlatiboru

Oglasna Tabla

„Porast krenuo sa studentima, nisu bili u domovima nego na proslavama“

Oglasna Tabla

Potvrđeno je 6 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Poslodavcima do danas rok za donošenje plana primene mera: Evo kolike su kazne za kršenje

Oglasna Tabla

Katran se još uvek peče u zlatiborskim selima

Oglasna Tabla

Zlatibor je preskup – Mit ili istina?

Oglasna Tabla

Danas ističe rok za odbijanje moratorijuma na otplatu kredita

Oglasna Tabla