ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Narodna stranka pozvala građane na bojkot lokalnih izbora u Kosjeriću

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je danas građane Kosjerića i Zaječara da bojkotuju lokalne izbore zakazane za 28. mart, jer oni neće biti fer i slobodni, a stranke koje će učestvovati na tim izborima nazvao je „malignim elementima političkog života u Srbiji“.

„Narodna stranka dala je reč građanima da neće pružati legitimitet izbornim procesima dok se ne steknu uslovi za održavanje fer i poštenih izbora na svim nivoima. Zato bojkotujemo lokalne izbore u Kosjeriću i Zaječaru“, rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima Kosjerića.

Jeremić je naveo da su stranke koje pristaju da „glume u pozorištu režima“ u kojem se predstavlja da postoje „nekakva demokratija i institucije“ nisu ništa manje štetne po interese građana od stranaka vlasti.

„To se kao na dlanu vidi ovde u Kosjeriću, gde deluje lažna opozicija – na primer, POKS i DSS… To su obične filijale Udbe koje glume patriotizam. Drugi režimski sateliti glume da su Evropejci, poput Pokreta slobodnih građana, bivših šabačkih vlasti i Čedomira Jovanovića“, rekao je Jeremić.

„Oni koji su učestovali na izborima 21. juna prošle godine i oni koji učestvuju na izborima u Kosjeriću i Zaječaru nisu opozicija. Oni su maligni elementi političkog života u Srbiji i Narodna stranka sa njima nema nameru da sarađuje“, naveo je Jeremić.

Jeremić je istakao da je Narodna stranka pružila ruku svima koji istinski žele političke promene u Srbiji i da je ta ruka i dalje pružena, ali su je, nažalost, neki odbili.

„Idemo dalje. Svako ko želi da Srbija bude demokratska zemlja dobrodošao je da bude partner Narodne stranke – pod uslovom da ne pravi bilo kakav pakt sa režimom, na lokalnom ili državnom nivou“, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da bi građani Kosjerića trebalo da znaju da će, bez obzira za koga su glasali na izborima 28. marta, predsednik opštine biti onaj za koga se odluči centrala SNS-a.

„Pozivam građane Kosjerića da se odupru vlasti i tako što neće izaći na izbore i da pokažu dostojanstvo i kako nisu spremni da ih vlast gazi i ponižava“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da građani Kosjerića govore da je kamenolom, koji je jedan od najvećih problema opštine, možda u vezi sa biznismenom Zvonkom Veselinovićem, bliskom vlastima i SNS-u, a da možda i brat direktora policije Vladimira Rebića sa svojim kamionima ima veze sa tim kamenolomom.

„Vlast pljačka Srbiju i građane, ne pridržavaju se zakona i nećemo da igramo po njihovim pravilima. Narod mora da se pita, a na ovim izborima narod se neće pitati ništa i zato moramo da ih bojkotujemo“, zaključio je Aleksić.

Izvor: Užice Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 13. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јавни позив за мере енергетске ефикасности у домаћинствима до 29. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у марту опала на пет одсто, највише поскупели струја, гас и грејање

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО Фонд: Почеле пријаве за пакете солидарне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Багрем процветао никад раније, пчеларима прети лоша година

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сајам запошљавања у Ужицу 18. априла, нуди се 200 радних места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лето у априлу се наставља

ОГЛАСНА ТАБЛА