ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Напали га пси луталице и нанели му пет крвавих рана, Боривоје из Нове Вароши успео да се избори и позове помоћ

Нова Варош – Чопор паса луталица у нововарошком селу Кућани, напали су Боривоја Ћировића испред породичне куће, где су му том приликом задали му пет рана у пределу ногу, бутине, ребара и руке.

„Раном зором поранио сам да пре сунца довучем сено за своју стоку. Када сам кренуо да изађем из куће видим мог пса како се бори са целим чопором, њих је било пет. Почео сам да вичем, а они су кренули и на мене, и тиме ми задали пет великих рана. Прво су ме ујели за ноге, а затим су кренули да скачу на главу, сва срећа па сам дохватио неку мотку и успео да се изборим”, казао је за РИНУ, времешни нововарошанин Боривоје Ћировић.

Због задобијених повреда, успео је да на телефон позове зета који га је хитно транспортовао у болницу. На опсервацији му је дијагностикована тешка повреда тетива.

„Због повреда не могу лако узбрдо да се крећем и обављам послове које имам на селу. Ово није једини случај, недавно су напали и комшиницу Стоју, која и дан данас иде на превијања задобијених рана. Нажалост ми смо овде усамљени и немамо коме да се жалимо, да нас спасе ове муке”, закључио је Ћировић.

Појава паса луталица у најудаљењијим крајевима забринула је мештане Нове Вароши, па са стрепњом брину за себе и своје укућане.

„Тога има колико хоћете код нас, долазе у напуштене објекте и лају по целу ноћ, више се плашимо њих него вукова, уливају страх у кости сваки дан. Има доста деце која креће у школу а ми морамо да их пратимо у стопу”, кажу мештани овог краја.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА