Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Напали га пси луталице и нанели му пет крвавих рана, Боривоје из Нове Вароши успео да се избори и позове помоћ

Нова Варош – Чопор паса луталица у нововарошком селу Кућани, напали су Боривоја Ћировића испред породичне куће, где су му том приликом задали му пет рана у пределу ногу, бутине, ребара и руке.

„Раном зором поранио сам да пре сунца довучем сено за своју стоку. Када сам кренуо да изађем из куће видим мог пса како се бори са целим чопором, њих је било пет. Почео сам да вичем, а они су кренули и на мене, и тиме ми задали пет великих рана. Прво су ме ујели за ноге, а затим су кренули да скачу на главу, сва срећа па сам дохватио неку мотку и успео да се изборим”, казао је за РИНУ, времешни нововарошанин Боривоје Ћировић.

Због задобијених повреда, успео је да на телефон позове зета који га је хитно транспортовао у болницу. На опсервацији му је дијагностикована тешка повреда тетива.

„Због повреда не могу лако узбрдо да се крећем и обављам послове које имам на селу. Ово није једини случај, недавно су напали и комшиницу Стоју, која и дан данас иде на превијања задобијених рана. Нажалост ми смо овде усамљени и немамо коме да се жалимо, да нас спасе ове муке”, закључио је Ћировић.

Појава паса луталица у најудаљењијим крајевима забринула је мештане Нове Вароши, па са стрепњом брину за себе и своје укућане.

„Тога има колико хоћете код нас, долазе у напуштене објекте и лају по целу ноћ, више се плашимо њих него вукова, уливају страх у кости сваки дан. Има доста деце која креће у школу а ми морамо да их пратимо у стопу”, кажу мештани овог краја.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА