8.4 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

NALIVANJE PRVOG BETONA ZA GRADNJU GONDOLE

Nalivanjem prvog betona, 21. septembra u 12.00 sati predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović u prisustvu velikog broja građana Zlatiborskog okruga, simbolično će otpočeti gradnju panoramske gondole. Domaćini će prisutne upoznati sa daljim planovima na izgradnji najduže panoramske gondole na svetu i potencijalima buduće turističke atrakcije.

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera. Gold Gondola Zlatibor je najznačajniji turistički projekat opštine Čajetina, vredan 13 miliona evra.

Radovi na izgradnji povereni su građevinskom preduzeću “Jedinstvo”. Deo radova na izgradnji započet je u februaru ove godine na dve narodne mobe kojima se odazvalo više hiljada građana Zlatiborskog okruga i turista, u znak protesta protiv sporosti državnih organa u izdavanju potrebnih dozvola.

„Mi hoćemo da se odužimo svim našim hrabrim građanima i investitorima koji su nas podržavali u ovom našem najvažnijem, najvrednijem nacionalnom projektu. Nije ovo lokalni projekat! On ima značaj nacionalnog! Evo, i ovo izdavanje dozvole i način na koji se Ministarstvo odnosi prema ovom projektu – oni su priznali sada da je to nacionalni projekat. Mi smo ovde radili za narod i hoćemo tom narodu da se odužimo… Narod koji je u dve navrata, u februaru i u maju, došao u narodnu mobu, dao podršku i po lošem vremenu. Narod je od svojih poreza izdvojio sredstva, investitori su od svojih naknada za uređenje građevinskog zemljišta uložili sredstva i ovo je narodni projekat“; rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, najavljujući ovaj događaj.

Iače, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je u julu ove godine građevinsku dozvolu opštini Čajetina za prvu fazu izgradnje žičare, čime su se stekli uslovi za zvaničan početak radova.

Izvor:zlatiborpress.rs/M.Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Samo Zlatiborcu odobren izvoz u Rusiju, ostali još pod zabranom

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – “Dugonja,Trbonja i Vidonja“

Oglasna Tabla

„Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ na Gradskom trgu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 17. oktobar (četvrtak)

Oglasna Tabla

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla