25.5 C
Uzice
август 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

NALIVANJE PRVOG BETONA ZA GRADNJU GONDOLE

Nalivanjem prvog betona, 21. septembra u 12.00 sati predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović u prisustvu velikog broja građana Zlatiborskog okruga, simbolično će otpočeti gradnju panoramske gondole. Domaćini će prisutne upoznati sa daljim planovima na izgradnji najduže panoramske gondole na svetu i potencijalima buduće turističke atrakcije.

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera. Gold Gondola Zlatibor je najznačajniji turistički projekat opštine Čajetina, vredan 13 miliona evra.

Radovi na izgradnji povereni su građevinskom preduzeću “Jedinstvo”. Deo radova na izgradnji započet je u februaru ove godine na dve narodne mobe kojima se odazvalo više hiljada građana Zlatiborskog okruga i turista, u znak protesta protiv sporosti državnih organa u izdavanju potrebnih dozvola.

„Mi hoćemo da se odužimo svim našim hrabrim građanima i investitorima koji su nas podržavali u ovom našem najvažnijem, najvrednijem nacionalnom projektu. Nije ovo lokalni projekat! On ima značaj nacionalnog! Evo, i ovo izdavanje dozvole i način na koji se Ministarstvo odnosi prema ovom projektu – oni su priznali sada da je to nacionalni projekat. Mi smo ovde radili za narod i hoćemo tom narodu da se odužimo… Narod koji je u dve navrata, u februaru i u maju, došao u narodnu mobu, dao podršku i po lošem vremenu. Narod je od svojih poreza izdvojio sredstva, investitori su od svojih naknada za uređenje građevinskog zemljišta uložili sredstva i ovo je narodni projekat“; rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, najavljujući ovaj događaj.

Iače, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je u julu ove godine građevinsku dozvolu opštini Čajetina za prvu fazu izgradnje žičare, čime su se stekli uslovi za zvaničan početak radova.

Izvor:zlatiborpress.rs/M.Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zov iz dela porodice koju gubimo: „Počnite da paničite“

Oglasna Tabla

Više pokušaja vantelesne oplodnje o trošku države

Oglasna Tabla

Moguće povećanje plata u javnom sektoru u proseku za sedam odsto

Oglasna Tabla