ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Nakon pola veka Užice dobija novi hotel sa četiri zvezdice

Užice – Stari grad u Užicu, Neolitsko naselje u Staparima, najstarija hidro-centrala na Balkanu, jedinstvena postavka Užička republika u Narodnom muzeju, samo su deo turističke ponude grada na Đetinji, a brojni zanimljivi sadržaji ovde privlače sve veći broj posetilaca. Međutim, problem predstavlja nedostatak smeštajnih kapaciteta, a rešenje stiže krajem jula, jer se u Krčagovu gradi hotel, prvi nakon skoro pola veka.


„Na mestu nekadašnje „Metaloprerade“, na 1800 kvadrata gradi se garni hotel, koji će biti kategorisan sa četiri zvezdice. U svom sastavu imaće 16 komfornih soba i višenamesnku salu. Trebalo je da radovi budu gotovi do polovine juna, ali zbog korona virusa radovi su se odvijali usporeno, pa očekujemo da hotel primi prve goste krajem jula“, rekao je za RINU, Ivan Cvijović, komercijalni direktor kompanije „Koper-kom“.

Ova užička kompanija koja se skoro tri decenije bavi trgovinom obojenih metala i proizvodnjom aliminijumske i PVC stolarije, ovaj prvi hotel u Užicu nakon pola veka, gradi iz sopstvenih sredstava.

„Otvaranje hotela, znači i nova radna mesta. Posao će dobiti najmanje desetak radnika. Sala će biti korišćena za potrebe kongresnog turizma, slavlja, imaće igraonicu za decu, veliki parking i terasu sa staklenom baštom“, izjavio je Cvijović.
Koliko je otvaranje novog hotela bitno za Užice, govori i podatak da u Užicu ima samo 79 registrovanih objekata za smeštaj turista, a njihov kapacitet ukupno je 300 ležajeva.

RINA (GZS)

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)