Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Nakon eksplozije u Krčagovu pokrenut predistražni postupak

Osnovno javno tužilaštvo u Užicu je pokrenulo predistražni postupak kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima se dogodila eksplozija u stanu zgrade u užičkom naselju Krčagovo, a čiji uzrok je, najverovatnije, bio prirodni gas.

U toj nesreći su povređena četiri stanara, od kojih je jedna žena, zbog težih opekotina, prevezena na lečenje u Beograd, dok su ostali otpušteni kući, nakon ukazane pomoći u užičkoj bolnici.

Zgrada, u Ulici Miloša Obrenovića na broju tri, u kojoj se dogodila eksplozija, nije priključena na gasovodnu mrežu, ali gas se osećao iz kanalizacionih otvora u stanovima i šahti ispred nje. Stanari tvrde da su to, pre jednog meseca, prijavili preduzeću „Užice-gas“ i gradskim inspekcijama, ali da problem nije rešen.

– Kada nam policija dostavi izveštaj sa detaljnim informacijama o eksploziji, tužilaštvo će odlučiti kako će dalje postupiti“, rečeno je Danasu u užičkom tužilaštvu, uz objašnjenje da se „čeka i veštačenje o koncentraciji prirodnog gasa u vodi u kanalizacionim cevima u toj zgradi, koga ne bi smelo da bude“.

Zbog sigurnosti, a na insistiranje vatrogasne službe i čelnika grada, preduzeće „Užice-gas“ je od subote uveče, nakon eksplozije, do ponedeljka do 13 časova, obustavio isporuku gasa potrošačima u delu naselja Krčagovo.

Milan Sekulić, direktor „Užice-gasa“, kazao je za Danas da predstavnici tog preduzeća i dalje pokušavaju da lociraju problem na gasovodnoj mreži.

– Skoro svi sada imaju gas. Problem nismo otklonili, već smo deo mreže izdelili na delove i stavljali ventile, kako bi neki krakovi mreže, koje smo proverili, mogli da isporučuju gas. Nadamo se da ćemo otkloniti problem, kazao je za Danas Sekulić.

Izvor:danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

И даље нема конкретног решења за исплату дуговања овогодишњег рода малина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Шљивовица уписана на Унескову листу нематеријалног културног наслеђа

ОГЛАСНА ТАБЛА

,,Живот уз баријере на путу до успеха“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

11. Међународни фестивал фолклора на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стижу паре од дивиденди: Уколико до сада нисте ништа подизали, на рачуну вас чека 11.700 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан одлуке: Србија игра против Швајцарске за пролаз у осмину финала СП

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатне радионице за жене које желе да покрену сопствени бизнис

ОГЛАСНА ТАБЛА

План одвожења пепела за петак и дане викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА