Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Најуспешнији Ужичани на традиционалном пријему у Градској кући

Традиционално у Градској кући приређен је пријем за Ужичане који су својим успесима обележили претходну годину.  Поред оних који су настављајући свој истраживачки и научни рад успели да стекну звање доктора наука, пријему су присуствовали и највреднији међу онима који брину о безбедности грађана и они који се истичу ангажовањем у јавном сектору. Ту су и спортисти који су на значајним такмичењима били најбољи или међу најбољима, затим наши суграђани који су стваралаштвом и креативношћу успели да се наметну у области културе, као и представници медија чији рад је запажен.

У име града Ужица присутнима је речи поздрава упутила градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић. Честитајући им на успеху који су постигли у 2022. години, градоначелница је истакла да су њиме у великој мери допринели и афирмацији града.

“Посебно ме радује што се ове године срећемо у дану у коме обележавамо празник Светог Саве, који се сматра првим српским законодавцем, јер је саставио чувено Законоправило. Био је велики реформатор и просветитељ и први познати велики путник из Србије. Његови живот и дело узидани су у духовни развој целокупног српског бића и доказ да се вреди борити чак и за, на први поглед, недостижне циљеве.

Ви сте доказ да се до успеха може стићи, без обзира на сва искушења и препреке којих сигурно није мало. Поносни смо на ваше успехе који нису случајност, већ резултат великих улагања и рада. Жеља нам је да баш ви будете инспирација и доказ  младим генерацијама да се до највиших циљева и те како може.

Свако од нас је способан да уради више од онога што мисли да може.  Верујте у себе, у своје знање и  таленат, предано радите  и не дозволите да вас било шта поколеба на путу ка зацртаним циљевима.

И као што је говорио Винстон Черчил никада не заборавите – „Успех није коначан, неуспех није фаталан. Храброст да се настави је оно што се рачуна”.

Градоначелница је као знак пажње и сећања на данашњи сусрет уручила пригодне, симболичне поклоне најпре Ужичанима, који су током претходне године стекли звање доктора наука. Давор Стипић, Далибор Панић, Зорица Лазић, Немања Хаџи Јовановић, Александра Бјелић, Ксенија Миловановић и Даница Јевђовић сигурно ће стечено знање и ново звање употребити на најбољи начин.

Награде су уручене и Дејану Максимовићу најбољем дипломираном студенту мастер студија глуме на српском језику, на Академији уметности у Новом Саду, као и талентованом Матији Спасојевићу  најмлађем студенту на модулу за виолину  на Факултету музичких уметности у Београду.

Најбољи радник Полицијске управе Ужице је Дејан Милосављевић а најбољи ватрогасац Милован Томоњић. Најбољи радници јавног сектора су Радован Јевтић из ЈП “Велики парк” и Малиша Марковић из ЈКП “Дубоко”.

Награде су уручене и ужичким спортистима, који су  и у претходној години на најбољи начин представљали свој град и своју земљу. Остварили су запажене резултате и обрадовали суграђане својим успесима, за које су залужни и њихови тренери, који су такође награђени.

На пријему су заслужено били и волонтери Црвеног крста Ужице који су на државном такмичењу у Београду  одбранили титулу државног првака два пута за редом.

Зоран Стаматовић директор Народног позоришта Ужице, глумац Игор Боројевић, композитор Игњат Милићевић и КУД Севојно такође су носиоци значајних признања у 2022. години.

Бројна признања стигла су и ужичким новинарима а најуспешнији у 2022. били су: Наталија Видић, Јелена Божовић, Марија Вранић,Владимир Лојаница, Драган Пејић и Зорица Ђоковић.

Прочитавши одломак из Житија Светог Саве, Др Немања Хаџи Јовановић захвалио се граду у име награђаних, истакавши да сви они својим резултатима овај град чине бољим местом за живот, док се Матија Спасојевић захвалио извођењем музике, којим је до сада освојио преко 40 интернационалних награда, као и бројна признања у земљи и свету.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас у Србији претежно сунчано, до 22 степена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм ПРО представљен у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први пут у Ужицу Фестивал хорскe музике

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посни колач на води

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сурвајзвери – полигонско такмичење за основце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се славе Младенци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Две медаље за атлетичаре Ужица на кросу Централне Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Променљиво време – облачно и топло до 19 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милош поштењачина! Пронашао новчаник са преко 200.000 динара, документима, картицама и вратио власнику!

ОГЛАСНА ТАБЛА