ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Најстаријем возачу у Србији забрањено да вози: Тихомир који пуни 95 година кључеве свог мерцедеса мора да окачи о клин

Ивањица – Деда Тика из Ивањице са своје 94 године најстарији је активни возач у Србији. Ипак, иако и даље виталан и спретан морао је кључеве свог мерцедеса да окачи о клин. Након истека возачке дозволе, сада на половини десете деценије, она му више није продужена. Иза њега је преко 70 година возачког стажа и на хиљаде пређених километара, а његово име као возача свакако ће остати упамћено не само у Ивањици већ у читавој држави.

„Сад ће други да ме возе или да идем пешке. Мада, у овим годинама и немам неку потребу за далеким релацијама. Од куће до моје кафане, до продавнице и до лекара и то је то“, каже Тихомир Бешевић за РИНУ.

Овај Ивањичанин најбољи је доказ да су године заправо број на папиру и да је стање духа заправо најбитније. Док је био млађи без проблема хе возио до Турске, Италије, Немачке и Аустрије, а током свог вишедеценијског возачког стажа остао је, како каже, веран само краљу аутомобила – Мерцедесу.

„Тих давних четрдесетих кад сам кренуо да возим, прво сам купио ‘пежоа’, а после ‘мерцедеса’. Од кад сам први пут сео у њега, произвођача више нисам мењао. За мене је Мерцедес неприкосновен“, рекао је деда Тика и додаје да јеопрез најбитнији у саобраћају без обзира колико година имате.

„Возити према ограничењима и не бити бахат у саобраћају, водити рачуна о себи али и поштовати друге учеснике. То чини доброг возача“, наглашава овај Ивањичанин.

У Ивањици сви добро знају Тикомира и његов бели мерцедес, а многи од њих су се са њим и провозали.

„Тика је одличан возач, пажљив и поштује прописе. Кад га ја возим увек ми суфлира да успорим, чим мало јаче станем на гас. То је ваљда та стара школа“, рекао је Тикомиров пријатељ Ацо.

И док неки његови вршњаци не могу ни да устану из кревета, овај Ивањичанин, спретан и окретан, срушио је све предрасуде о старости. Мештани и комшије кажу да је Тика такав возач, да би без проблема могао да вози и до 100 године, али закон је ипак рекао – не.

РИНА

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику