29 C
Uzice
август 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Najstarije kulturno umetničko društvo u Užicu nagrađeno navišim priznanjima

KUD “PRVI PARTIZAN”  OSVAJA NAGRADE U ZEMLJI I INOSTRANSTVU

KUD ‘Prvi partizan’, kao najstarije društvo u Užicu, formirala je Sindikalna podružnica  Prvog partizana davne 1948. godine. Kasnije su se pored igračke sekcije, formirale i muzička, folklorna, recitatorska i dramska.

Proteklih sedam decenija, društvo je bilo nagradjeno najvišim priznanjima, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, gde je uzimalo učešće na raznim festivalima sveta.Prethodne godine , nagradjeni su poveljom grada Užica, a jubilej su proslavili sa dva koncerta.

Prvi koncert, održan je u krajem novembra u Narodnom pozorištu u Užicu, gde su se predstavili dečji ansambli iz Užica i okoline. Drugi koncert – veliki svečani koncert, na sceni Narodnog pozorišta u Užicu, nastupio je pripremni i izvodjački ansambl, kao i tri grupe veterana i preko 60 bivših igrača, koji su proslavili ovaj jubilej na sceni sa svojim prijateljima kao i publikom.

Koncert su otvorili njihovi najmladji članovi igrama iz Užica, a publika je još mogla uživati u Šokačkim igrama, igrama iz Srbije, Binačke Morave, Bosilegradskog Krajišta, Crnorečja Kalajdžijskom oru… Na oba koncerta učešće su uzele muška i ženska pevačka grupa.

Izvor: srpskatelevizija.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dama koja veruje da je upoznala sve boje života – Bojana Nešić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Više pokušaja vantelesne oplodnje o trošku države

Oglasna Tabla

Moguće povećanje plata u javnom sektoru u proseku za sedam odsto

Oglasna Tabla