OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

Najskupljih pet kilometara asfalta

Užice. – Radili su neumorno putari i u ovoj vanrednoj situaciji na gradnji i obnovi užičkih ulica (kroz Turicu, na Dovarju…) te asfaltiranju seoskih puteva (u Buaru, Volujcu, Lunovom selu…). Kilometri novog asfalta su postavljeni, ponegde je i u udaljene zaseoke (sa malim brojem kuća i glasača) savremeni put stigao.
Ali jednom makadamskom se nešto ne da. Na sedmom kilometru je od grada, uz šetalište omiljeno Užičanima bivšom “ćirinom“ trasom pored Đetinje prema novom manastiru, a sav je u blatu i rupama, kao u 19. veku. Pet kilometara je dug. Da li je onda od suvog zlata taj asfalt koji bi na ovu propalu podlogu stavili, pitaju se i čude Ere.

Upućeni pogađaju – reč je o putu od Staparske banje do brane Vrutci. Nastavku asfaltiranog šetališta od plaže u Užicu do te banje proglašenog “evropskom zelenom stazom“. Ta divno uređena staza vodi kroz osvetljene tunele i uvek je puna šetača i biciklista, a njen nastavak, kojim se obično ne ide, uglavnom je u blatu, vodi i mrklom mraku preostalih tunela (koje i lampa slabo osvetljava). Dva različita sveta na ukupno 12 kilometara (sedam asfaltirano, pet nije) jedinstvene “ćirine“ trase.

Šta se to dogodilo da posle uspele obnove prvih sedam kilometara, čemu Užičani pa i Evropa odaju priznanja, sasvim bude zaboravljena očekivana završnica poduhvata? Koja bi asfalt “evropske zelene staze“ spojila sa asfaltom što iz dva pravca (Zlatibora i Mokre Gore) dolazi na branu Vrutci. Pa bi ljudima približila i manastir Rujno, budući arheološki park, Staparsku banju, ribolovna područja…Kao i zanimljivo turističko domaćinstvo uz Đetinju nazvano “Staparski sorento“, do koga se sada stiže samo tim propalim makadamom, iako ga pohode i turisti iz drugih gradova. Posebno bi, ukazuju ljubitelji prirode, asfalt do Vrutaka značio mnogim užičkim šetačima i biciklistima da do jezera dođu, a ne lome se.

Pisali smo o ovom problemu s početka septembra 2019. u tekstu “Evropska zelena staza stala na pola puta“. Tada nam je užički gradonačelnik Tihomir Petković rekao da postoji realna potreba da se ova trasa uredi do kraja, te da bi u razgovoru sa predstavnicima “Puteva Srbije“ mogao da potraži pomoć za tu investiciju. U istom mesecu tri sedmice kasnije, dok je ovim šetalištem vozio u masovnom biciklističkom karavanu, gradonačelnik Petković na dvotočkašu dao nam je ovakvu izjavu:
– Cilj nam je da već u narednoj godini (u 2020.) počnemo radove na stazi od Staparske banje ka brani Vrutci. Očekujemo da u 2021. bude završeno asfaltiranje tih nedostajućih pet kilometara, kako bismo lakše stizali i do manastira Rujno.

Ovi najavljeni radovi, međutim, još nisu otpočeli. Sela i gradske ulice su dobili prednost. A ni Tihomir Petković više nije gradonačelnik Užica (postao je poslanik). Novog biraju novi odbornici krajem ove sedmice. Ko zna da li će se taj osvrnuti na obećanje prethodnika.

(Objavila “Politika“ autor Branko Pejović)

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Visočka banja – izuzetno termalno bogatstvo kod Arilja

Oglasna Tabla

Vesnić kažnjen pet sati posle trke: Prednost nad Galašom se istopila sa 21 na šest poena!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 25. oktobar

Oglasna Tabla

Zimsko radno vreme Stopića pećine

Oglasna Tabla

Zvanično 757 novozaraženih koronavirusom, tri osobe preminule

Oglasna Tabla

Počinje zimsko računanje vremena, kazaljku na satu pomeramo jedan sat unazad

Oglasna Tabla

Srpska žena je heroj! Ako hoćeš da ostaneš normalan, ugledaj se na nju!

Oglasna Tabla

Predavanje o inovacijama u Kulturnom centru na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesnić: Startujem ispred konkurenata sa kojima se borim za drugo mesto, potrudiću se da tako i ostane

Oglasna Tabla