ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Најпрестижније признање у туризму – „Туристички цвет“ за Голд Гондолу

Туристичка организација Србије јуче је доделила награду „Туристички цвет“, најпрестижније признање у области туризма у Србији. Златиборска Голд гондола је добитник „Туристичког цвета“ у конкуренцији организација за допринос унапређивању туризма и подизању квалитета туристичких услуга.

Ова престижна награда се на годишњем нивоу додељују у 5 категорија за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга и за допринос развоју и промоцији туризма. Добитницима је признање уручила Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Прочитајте: 10 разлога зашто је Златибор идеална дестинација за породице

За најбољу туристичку организацију проглашена је ТО града Чачка, а за најбољу манифестацију проглашена је „Роштиљада“ у Лесковцу. Док је признање у категорији рецептивна туристичка агенција припало агенцији Контики Травел и Сервице д.о.о Београд. У оквиру угоститељских објеката за смештај признање су добили „Краљев чардак“ Копаоник, и етно село „Сунчана река“ Бања Ковиљача. У оквиру категорије за допринос унапређивању туризма и подизању квалитета туристичких услуга поред Голд гондоле, као појединац се истакао и примио признање Ранко Милановић, из Националног парка Тара.

Док су специјална признања добили Пословно удружење хотелско угоститељске привреде – Хорес, као и Национална асоцијација туристичких агенција Србије – ЈУТА.

Туристичка организација Србије је званични институционални носилац промоције туризма Републике Србије и сваке године додељује ову престижну награду коју је ове године заслужила златиборска Голд гондола за допринос унапређивању туризма и подизању квалитета туристичких услуга. Са својих импресивних девет километара трасе, преузела је титулу најдуже панорамске гондоле на свету. „Златна“ гондола повезује центар Златибора са скијалиштем Торник, што је уједно и највиши врх планине. Са тренутним капацитетом од 600 путника по сату у 55 засебних кабина са по 10 места, гондола пружа многобројним туристима незабораван доживљај и 25 минута уживања у живописним пејзажима Златибора, колико траје вожња у једном правцу.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)