ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Најпознатији Златиборац очистио годину на факултету у року и не одустаје од села

Чајетина – Док српска села остају све празнија, он је остао да својим рукама подигне дедовину.

Најпознатији Златиборац Лука Црепуљаревић након уписаног факултета и честог боравка у граду и даље је остао доследан свом циљу, не жели дозволити да се угаси огњиште које су саградили његови деда и баба.

„Ја сам за ових годину дана постао сигуран да су моја размишљања исправна и тиме сам стекао самопоуздање и уверење да сам на правом путу. Понекад бих се колебао, али нисам одустао од тог неког дечачког сна који сам испунио. Људи су у мени препознали ту неку искреност. Уз помоћ добронамерних људи који су ми дали ветар у леђа, масовним коментарима улили су ми велику храброст за све ово што радим, и испливао сам у народу као пример једног позитивног младог човека који жели да живи на селу и буде пример другима”, рекао је за РИНУ Лука.

фото: РИНА

Да није било Луке сеоско домаћинство у Семегњеву било би на жалост као и свако друго у Србији. Пропало би, а куће се урушиле.

„Био сам решен да овом дому дам смисао, другачије је када има у њега неко да уђе и наложи ватру. Успео сам да кућу реновирам, да је адаптирам и једна породица да живи нормално. На овоме не желим да станем, хвала Богу да је све пуно и штале и амбари или и обори и ливаде, стоке имам доста, зимнице, све што треба једном домаћинству да се прехрани током зиме. Накупио сам довољно сена, пластеник и врт . Оно где сам ускраћен и што нисам могао да купим је механизација која ми је неопходна да могу сам обрађивати веће површине земље. Остало је још и да урадим шталу, како би стока имала пристојан простор где би боравила, а и где би паркирао механизацију”, прича овај млади домаћин са Златибора.

Део циљева је остварио, уписао је факултет и успешно очистио годину у року. Није му отежавало то што живи на селу.

„Оно што је следећи битан циљ јесте да се оженим, али не потенцирам до 25 године тј када се стекну сви услови да формирам породицу”, искрен је Лука.

Овај младић додаје да је поносан на себе, јер иако можда нема, попут његових вршњака, скупе аутомобиле и најновији телефон, зна да је све оно што има стекао својим поштеним радом. „Оно што поједем сам сам узгајао, направио.. на то сам највише поносан. Можда и немам много, али образ ми је чист, а то је најважније, закључује овај Златиборац.

 

РИНА / ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршено асфалтирање седам путних праваца у Качеру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпуна трансформација Градског културног центра кроз пројекат Престоница културе Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србију стиже снажно погоршање времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА