ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Најпосећеније туристичке атракције западне Србије

Ужице – Мокра Гора и Тара јесу најпрепознатиљивије туристичке дестинације западне Србије, али не и једини туристички бисери. У Мокрој Гори, Дрвенграду, Чаробном брегу остварено је око 22 000 ноћења а на Тари око 60 000 ноћења и од боравишне таксе са ових локација око 9,5 милиона динара слило у буџет Града Ужица.

Шарганска осмица, Фото: РИНА

„Улагање у развој туристичких локалитета наставља, па је у реконструкцију Старог града до сада уложено око 70 милиона динара, док је у Стапарк који је недавно почео са радом уложено је око 370 хиљада евра. У току је реконструкција тераса на Спомен дому Меморијалног комплекса Кадињача и уређење сувенирнице. Почели су и радови на проширењу капацитета Коначишта вредни око 7 милиона динара. У Народном музеју Ужице у току је санација депоа вредна 8,5 милиона динара”, казао је Драгољуб Стојадиновић заменик градоначелника Ужица.

Стари град изнад Ђетиње, Фото: РИНА

Он додаје да је само прошле године се Шарганском осмицом превезло око 90 хиљада туриста што је велики број. Стари град је од отварања посетило око 3000 људи, а за четири викенда у Стапарк-у је посетило око 950 посетилаца, што говори да је то једна озбиљна дестинација која ће се кроз наредне године тек експатисати.

„Наш циљ је да све туристе који пролазе поред Ужица, зауставимо, свратимо да посети наш град јер заиста имају шта да виде. Јокановића кућа и Манстир Рујно јесу дестинације које ће у наредном периоду сигурно бити афирмисане, имамо Потпећку пећину коју је у овој туристичкој сезони посетило 4570 туриста. Ужице је и град фестивала, па велики број туриста са Таре и Златибора у току фестивала посети наш град. Оно што ће обогатити нашу туристичку понуду јесте и сарадња са Рафтинг савезом Србије са којим ћемо половином октобра бити домаћини првог евро купа и државног првенства”, закључио је Стојадиновић.

 

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА