OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI VESTI IZ OKRUGA

„NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE“: Devojčica koja se zove hrabrost

Nataša Mladenović iz Ježevice uspela da iz zapaljene kuće iznese polusestru Bojanu. Bez dvoumljenja sam utrčala u vatru i gust dim.

SVE što su nadničar bez noge Veljko Radović (52) i njegova nezaposlena supruga Nada (35) uz mnogo muke sticali za devojčice Natašu (16), Draganu (15) i njihovu polusestru Bojanu (4), krajem septembra nestalo je za nepun čas. Njihova porodična kuća je izgorela, ali je herojski čin Nataše Mladenović, najstarijeg deteta u domaćinstvu, sprečio tragediju. Ona je hrabro, ne misleći na veliku opasnost koja joj preti, utrčala u sobu punu dima, odakle je na bezbedno iznela svoju četvorogodišnju polusestru Bojanu.

Tri meseca kasnije, osmeh je ponovo na licima svih u kući Radovića. Čitaoci “Novosti” i drugih medija pomogli su posle požara da svi članovi domaćinstva lakše prebrode nedaće. Zatim je ekipa emisije “Kuća od srca” započela rekonstrukciju uništene kuće, ali razloga za radosti ne bi bilo bez Natašinog odvažnog čina u najkritičnijem trenutku.

– Bojana se igrala u dnevnom boravku, tada smo Dragana i ja osetile miris zapaljene plastike – priča Nataša, učenica Srednje tehničke škole u Požegi. – Ubrzo smo shvatile da kuća gori, a požar se širio velikom brzinom. Utrčala sam u sobu u kojoj je bila Bojana. Vatra je već zahvatila i taj deo kuće. Bila sam užasnuta pomišlju da će vatra do nje stići pre mene. Kroz gusti dim sam se nekako probila do nje. Zgrabila sam je u naručje i iznela napolje, na sigurno.

U narednim mesecima, tri devojčice su živele bez struje i bez svoje odeće. Bez školskih knjiga, nameštaja, u letnjoj kuhinji, pod betonskom pločom koja ih nije mogla zaštititi od dolazeće zime. Posle požara ostale su im čitave – samo tri čaše! 

– Novčana pomoć vaših čitalaca puno će nam značiti, da čim rekonstrukcija kuće bude završena, nabavimo uređaje za domaćinstvo i potrepštine za decu – objašnjava Nada Radović, Natašina mama. – Ekipa emisije “Kuća od srca” vredno radi, uselićemo se uskoro u novi dom. Ali naše sreće ne bi bilo da Nataša nije bila tako odvažna i hrabra. Njena prisebnost sačuvala je život naše Bojane! Sve drugo se može nadomestiti.

BEZBRIŽNA BOJANA

MALA Bojana ne zna u kakvoj je opasnosti bila, ali kao kao da oseća da veliko srce njene polusestre kuca za nju. Beskrajno radoznala i uvek nasmejana, Bojana je bezbrižna jer zna da su njene starije sestre uvek uz nju.

Izvor:novosti.rs/Nikola Janković/Foto N. Janković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Narodna stranka u Užicu zahteva oslobađanje uhapšenih učesnika protesta

Oglasna Tabla

Zgrada Komandno-obrazovnog centra u Krčagovu postaje deo kovid sistema

Oglasna Tabla

Bazen u školskom dvorištu u Solotuši ponovo u funkciji, 20 godina bio u trnju i korovu

Oglasna Tabla

Užice tuguje za Sašom

Oglasna Tabla

Dan Nacionalnog parka ”Tara”

Oglasna Tabla

Oglas za prodaju 140 vozila u državnom vlasništvu

Oglasna Tabla

Na reci Petnici dugoj samo dva kilometra nalazi se 16 ribnjaka u kojima caruje pastrmka

Oglasna Tabla

Kon: Srbija u nepovoljnoj situaciji sa tendencijom da pređe u vanrednu

Oglasna Tabla

5G mreža 100 puta brža od 4G

Oglasna Tabla