4.7 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI VESTI IZ OKRUGA

„NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE“: Devojčica koja se zove hrabrost

Nataša Mladenović iz Ježevice uspela da iz zapaljene kuće iznese polusestru Bojanu. Bez dvoumljenja sam utrčala u vatru i gust dim.

SVE što su nadničar bez noge Veljko Radović (52) i njegova nezaposlena supruga Nada (35) uz mnogo muke sticali za devojčice Natašu (16), Draganu (15) i njihovu polusestru Bojanu (4), krajem septembra nestalo je za nepun čas. Njihova porodična kuća je izgorela, ali je herojski čin Nataše Mladenović, najstarijeg deteta u domaćinstvu, sprečio tragediju. Ona je hrabro, ne misleći na veliku opasnost koja joj preti, utrčala u sobu punu dima, odakle je na bezbedno iznela svoju četvorogodišnju polusestru Bojanu.

Tri meseca kasnije, osmeh je ponovo na licima svih u kući Radovića. Čitaoci “Novosti” i drugih medija pomogli su posle požara da svi članovi domaćinstva lakše prebrode nedaće. Zatim je ekipa emisije “Kuća od srca” započela rekonstrukciju uništene kuće, ali razloga za radosti ne bi bilo bez Natašinog odvažnog čina u najkritičnijem trenutku.

– Bojana se igrala u dnevnom boravku, tada smo Dragana i ja osetile miris zapaljene plastike – priča Nataša, učenica Srednje tehničke škole u Požegi. – Ubrzo smo shvatile da kuća gori, a požar se širio velikom brzinom. Utrčala sam u sobu u kojoj je bila Bojana. Vatra je već zahvatila i taj deo kuće. Bila sam užasnuta pomišlju da će vatra do nje stići pre mene. Kroz gusti dim sam se nekako probila do nje. Zgrabila sam je u naručje i iznela napolje, na sigurno.

U narednim mesecima, tri devojčice su živele bez struje i bez svoje odeće. Bez školskih knjiga, nameštaja, u letnjoj kuhinji, pod betonskom pločom koja ih nije mogla zaštititi od dolazeće zime. Posle požara ostale su im čitave – samo tri čaše! 

– Novčana pomoć vaših čitalaca puno će nam značiti, da čim rekonstrukcija kuće bude završena, nabavimo uređaje za domaćinstvo i potrepštine za decu – objašnjava Nada Radović, Natašina mama. – Ekipa emisije “Kuća od srca” vredno radi, uselićemo se uskoro u novi dom. Ali naše sreće ne bi bilo da Nataša nije bila tako odvažna i hrabra. Njena prisebnost sačuvala je život naše Bojane! Sve drugo se može nadomestiti.

BEZBRIŽNA BOJANA

MALA Bojana ne zna u kakvoj je opasnosti bila, ali kao kao da oseća da veliko srce njene polusestre kuca za nju. Beskrajno radoznala i uvek nasmejana, Bojana je bezbrižna jer zna da su njene starije sestre uvek uz nju.

Izvor:novosti.rs/Nikola Janković/Foto N. Janković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Obeležena godišnjica stradanja u Trezorima

Oglasna Tabla

U subotu 12. karate turnir „Užički pobednik 2019“

Oglasna Tabla

Milomir jednom rukom hrani suprugu i dva bolesna sina

Oglasna Tabla

Orah je unosan biznis: Ko zasadi ovo voće obezbedio je zaradu čak i potomcima

Oglasna Tabla

Kakva je budućnost „Budimke“: Novi vlasnici najavili investicije od pet miliona evra

Oglasna Tabla

Rezervatu prirode “Uvac” dva miliona za čuvanje i unapređenje zaštićenog područja

Oglasna Tabla

Za prvo dete dogodine trista hiljada dinara

Oglasna Tabla

Malina rodila i slatka je kao usred leta, zašto to nije dobro

Oglasna Tabla

Otvaranje pozorišne sezone u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla