ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Najmlađa ekipa pobednik na „Danima pastrmke“ (video)

U selu Ljubiš, u blizini škole i restorana Pećinar, šesti put su održani dani pastrmke, a ovogodišnji slogan bio je „Ljubišnica je večna dok joj je pastrmka verna“. U takmičarskom delu, prema odluci žirija, najbolju riblju čorbu spremila je ekipa „S koca i konopca“, koja svake godine dolazi na Dane pastrmke iz Arilja, dok je najukusniju pastrmku ispekla mlada ekipa dečaka iz Ljubiša.

„Moja majka je pre godinu dana osvojila prvo mesto, mislili smo da i mi možemo i uspeli smo. Od babe smo naučili najbolji recept,“

rekao je Dobrica Terzić, a njegov drugar Stefan Čubrak je dodao:

„Mi smo prijatelji i zajedno smo se pripremali za ovo takmičenje. Pazili smo na sve, dogovarali se, a naši su nas učili kako da spremimo tu ribu.“

Rodno mesto Ljubivoja Ršumovića redovno posećuju turisti što zbog ribnjaka i restorana sa tradicionalnom kuhinjom, te najdužeg zip lajna u Srbiji, a predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović zahvalio se učesnicima i gostima i poželeo da naredne godine bude više ljudi.

Organizatori ove manifestacije su Udruženje proizvođača kalifornijske pastrmke „Ljubiška pastrmka“ i Mesna zajednica Ljubiš, a pokrovitelji su opština Čajetina, TO Zlatibor, SC Čajetina i Zlatiborski eko agrar.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула