OГЛАСНА ТАБЛА
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Бајина Башта – Познат је датум одржавања највеће манифестације и најбоље журке на води у региону.

Дринска регата ове године заказана је за период од 20. до 24 јула и зеленом реком тада ће запловити на стотине чамаца из читавог света. Претходних година корона вирус је смањио број страних гостију, али сада се све враћа у нормалу и већ је забележена велика заинтересованост посетилаца из иностранства.

„Дринска регата је најстарија манифестација на реци Дрини која се више од четврт века организује у Бајиној Башти,стога је већ један својеврсни бренд по коме је наша општина постала препознатљива ван граница Србије. Већ имамо доста упита, сви они који једном дођу на регату увек се враћају и наредних година. На ту чињеницу смо највише поносни“, рекао је за РИНУ Синиша Спасојевић заменик директора ТО „Тара – Дрина“.

Концерти Аца Лукаца и Рибље чорбе на излетишту Рача

Осим јединственог карневала на води као и сваке године посетиоци ће моћи да уживају у великом броју занимљивих садржаја, изложбама и концертима великих звезда.Већ од среде 20. јула од раних јутарњих часова велики број учесника Сајма сувенира, меда, ракије и домаћих производа изложиће своје производе на главном шеталишту градића у Подрињу. У наредним данима манифестације очекује биће организовано традиционално такмичење у припремању рибље чорбе поред реке врело у Перућцу као и програм за најмлађе који се одржава на градском тргу све дане трајања манифестације.

У вечерњим часовима на излетишту Рача очекују велики концерти Аце Лукаса, Жељка Васић, Рибље чорбе и Партибрејкерса.

„Очекује се да ће на манифестацији учешће узети преко 130 000 посетилаца.Осим незаборавног сплаварења Дрином, наш главни адут свакако су изузетна природна богатства.Планина Тара, Заовинско и језеро Перућац, фантастични видиковци и богато културно-историјско наслеђе само су неке од топ дестинација које могу да се обиђу и да се у њима ужива током регате“,рекао је Спасојевић.

Прва Дринска регата је одржана јула 1994. године и од тада се свакетреће седмице у јулу одвија ова манифестација. Одржава се у успомену на древне дринске сплаваре и представља спој традиције са савременим туристичким трендовима.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Рундек и Екипа у Градском културном центру

Oglasna Tabla

Уређење простора у ГКЦ-у, од 15. августа богат програм за све генерације

Oglasna Tabla

Добродошли на 6. Меморијални концерт трубачких оркестара „Светозар Лазовић Гонго“

Oglasna Tabla

За три дана Сабора трубача, регистровано 866 саобраћајних прекршаја, 153 возача возило под дејством алкохола, 11 под дејством дроге

Oglasna Tabla

Слобода у победничком ритму: Ужичани бољи од Мачве (2:1)

Oglasna Tabla

Данас је Свети Пантелејмон, добро је започети посао или кренути на пут

Oglasna Tabla

Не излазите без кишобрана – на снази наранџасти метео-аларм

Oglasna Tabla

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla