ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Бајина Башта – Познат је датум одржавања највеће манифестације и најбоље журке на води у региону.

Дринска регата ове године заказана је за период од 20. до 24 јула и зеленом реком тада ће запловити на стотине чамаца из читавог света. Претходних година корона вирус је смањио број страних гостију, али сада се све враћа у нормалу и већ је забележена велика заинтересованост посетилаца из иностранства.

„Дринска регата је најстарија манифестација на реци Дрини која се више од четврт века организује у Бајиној Башти,стога је већ један својеврсни бренд по коме је наша општина постала препознатљива ван граница Србије. Већ имамо доста упита, сви они који једном дођу на регату увек се враћају и наредних година. На ту чињеницу смо највише поносни“, рекао је за РИНУ Синиша Спасојевић заменик директора ТО „Тара – Дрина“.

Концерти Аца Лукаца и Рибље чорбе на излетишту Рача

Осим јединственог карневала на води као и сваке године посетиоци ће моћи да уживају у великом броју занимљивих садржаја, изложбама и концертима великих звезда.Већ од среде 20. јула од раних јутарњих часова велики број учесника Сајма сувенира, меда, ракије и домаћих производа изложиће своје производе на главном шеталишту градића у Подрињу. У наредним данима манифестације очекује биће организовано традиционално такмичење у припремању рибље чорбе поред реке врело у Перућцу као и програм за најмлађе који се одржава на градском тргу све дане трајања манифестације.

У вечерњим часовима на излетишту Рача очекују велики концерти Аце Лукаса, Жељка Васић, Рибље чорбе и Партибрејкерса.

„Очекује се да ће на манифестацији учешће узети преко 130 000 посетилаца.Осим незаборавног сплаварења Дрином, наш главни адут свакако су изузетна природна богатства.Планина Тара, Заовинско и језеро Перућац, фантастични видиковци и богато културно-историјско наслеђе само су неке од топ дестинација које могу да се обиђу и да се у њима ужива током регате“,рекао је Спасојевић.

Прва Дринска регата је одржана јула 1994. године и од тада се свакетреће седмице у јулу одвија ова манифестација. Одржава се у успомену на древне дринске сплаваре и представља спој традиције са савременим туристичким трендовима.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА