Огласна табла
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Najlepši vidikovac u Srbiji zablistaće novim sjajem, fotografije sa ovog mesta obilaze svet

Bajina Bašta – Među najpopularnijim i najposećenijim vidikovcima u Srbiji svakako je Banjska Stena, sa koje se pruža veličanstven pogled na reku Drinu i planinu Taru. Upravo na ovom mestu napravi se najviše fotografija koje obiđu Evropu i svet, pa iz godine u godinu beleži se sve veća zainteresovanost za tu lokaciju. Tokom sezone veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva birao je da poseti baš to mesto, a narednog leta turisti će biti dočekani u novom ruhu.

„Postojeće nastrešnice su poprilično dotrajale, tako da se sada grade tri nove. Pit do vidikovca vodi kroz šumu, pa je neophodno i da posetioci malo predahnu kad stignu. Ono što je najvažnije jeste da se sve radi u skladu sa prirodom i biće sve izgrađeno od drveta“, rekao je za RINU Ranko Mićanović iz NP Tara.

Kako se radi o nepristupačnom terenu materijal za izgradnju nastrešnica se iznosi iz pomoć konja, jer nijedna mašina tuda ne može da prođe.

„Većina ih je skrivena i teško pristupačna, ali se do najlepših, ipak može doći ali naravno samo peške. Postoji devet uređenih vidikovaca koji ograđeni i bezbedni za posetioce, a pogled koji puca vredi milion dolara. Najpoznatiji je svakako Banjska stena, ali ništa manje lepo nije ni ostalih osam“, rekao je Milanović.

Vidikovci u Nacionalnom parku Tara predstavljaju najatraktivnije lokacije sa kojih se ovo zaštićeno područje upoznaje i doživljava na poseban način.

RINA/Foto: RINA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Субвенције за замену дизел возила и како до њих

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кошаркашка утакмица: КК Слобода – КК Слога

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове пројекције филмова у биоскопу Културног центра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење дистрофичара Златиборског округа Ужице расписало новинарски конкурс „Цвет једнакости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Месец (дана) на селу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вечита недоумица: Зашто се за жуту боју косе каже да је плава?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Наложено ХИТНО повлачење из продаје једне од најпопуларнијих формула за бебе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Комплет лепиња заузела прво место на листи „Тејст атласа“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Половина потрошача у Србији троши више од 3.000 динара месечно на дигиталне услуге

ОГЛАСНА ТАБЛА