21.2 C
Uzice
јул 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

NAJBOLJIM STUDENTIMA PO 27.000 DINARA

Požega – I ove godine, opština Požega je obelezbedila sredstva za nagrade najboljim studentima sa područja cele opštine.

Kriterijume ovogodišnjeg konkursa ispunilo je 54 studenata, a nagrade si iznosile po 27.000 dinara.

Već je postala tradicija da u sustret srpskog prosvetitelja Svetog Save da opština nagradi najbolje studente u prethodnoj školskoj godini.

O uspehu stedenata svedoče činjenice da su redovni studenti bez prenetih ispita sa prosečnom ocenom najmanje 8.5 što zaslužuje sve pohvale.

„Doneli smo odluku da 54 studenta nagradimo iznosom od 27.000 dinara“, kaže predsednica Skupštine opštine Požege Zorica Mitrović.

Predsednik opštine Požega Milan Božić, naglasio je da su svi svesni koliko je rada i truda uloženo da bi se postigao ovakav prosek.

„Nažalost većina vas će otići „trbuhom za kruhom“ da svoje znanje pruža drugima. Ja vam želim da nađete posao u svojoj zemlji“, istakao je Božić.

Mladi su pored zahvalnosti na ovom gestu istakli da ukoliko za to budu postojali uslovi oni su spremni da se vrate u svoj rodni grad.

„Moji planovi jesu da se vratim u Požegu i da nađem posao ili u ovoj opštini ili u okolini, jer ne bih da ostajem u Beogradu“, kaže studentkinja medicinskog fakulteta, Mirjana Majstorović.

Opširnije u prilogu koji je emitovan u Dnevniku zapadne Srbije

 

(izvor: http://glaszapadnesrbije.rs)

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca za Sinjevac

Oglasna Tabla

Jedite borovnice i usporite starenje

Oglasna Tabla