ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

„Најбољи голман на свету“ најбољи филм на 12. Међународном фестивалу спортског филма

Синоћ је успешно завршен још један Међународни фестивал спортског филма, по 12. пут, свечаном церемонијом и доделом награда најбољим ауторима документарних филмова.

Организациони одбор Фестивала одлучио је да додели три посебна признања за допринос филмској уметности и спорту.

Прво признање је припало документарном филму „Чобо“, видео портрету голмана Слободана Јањуша у продукцији Федералне телевизије Босне и Херцеговине.

Друго посебно признање је припало ужичанину Немањи Нешићу, аутора завичајног документарца „Када стварност превазиђе машту“, који подсећа на успех  фудбалског клуба Слобода из Ужица.

Треће признање је припало Данијели Драгојевић, новинарки Јутарњег програма РТС-а и активној маратонки за филм „До циља“.

Након посебних признања за допринос филмској уметности и спорту уследила је додела главних награда.

Награду за најбољи фим о високим моралним вредностима у спорту припала је аутору немачког филма „Ко сам ја – Елена Кравцова“ јапанског редитеља Јосука Хосоиа.

Најбољи филм о личности у спорту добио је „Кобрин пут до звезда“ у продукцији Спорт Клуба и Спорт networka из Београда и спортског радија из Скопља.

Награда за најбољу фотографију, дизајн и иновативност додељен је филму из Шпаније „Еголенд“, чији је аутор Игнаси Лопез Фабрегас.

 

Награду „Динко ТУцаковић – Голд Гондола“ за најбољу режију документарног филма припала је македонском остварењу „Срећна Тринаеска“ у продукцији македонске националне телевизије.

Жири Међународног фестивала спортског филма додељује и награде за кратке игране филмове. Ове године је ту награду добио филм „Еди“ аутора Јана Врховника који живи и ради у Лондону.

Најбољи дугометражни документарни филм је филм „Легенде Чаира“ аутора Владимира Ристића и продуцента Оливера Пауновића из City групе из Ниша.

Најбољи средњеметражни документарни филм је био „Како смо заволели баскет“ сценаристе и уредника Владимира Пајић, у режији Петра Петровића и Видеостроја.

Најбољи краткометражни документарни филм  је „Крис Никић – Ајронмен прича“ редитеља Јена Стафорда, у дистрибуцији специјалне Олимпијаде Флориде, Америке и Црне Горе.

Гран При Голд Гондола припао је документарном дугометражном филму „Најбољи голман на свету“, ауторке и сценаристкиње Катарине Синђелић и редитеља Владимира Курћубића, у продукцији ПГМ Нетворк, који је и приказан након свечане церемоније затварања.

ТО Златибор/Огласна табла

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА