Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Najbolje mesto za selfi – ariljski viseći most

Arilje – Viseći most iznad reke Rzav u samom centru Arilja je mesto na kojem možete napraviti jedinstvenu fotografiju za društvene mreže.
Međutim, pri tom pazite da vam pametni telefon ne ispadne, jer se ova građevina zastrašujuće ljulja pri svakom koraku. Cela konstrukcija je izvedena pomoću sajli i dasaka, a okolinu ispunjava šum vode od blage kaskade ispod mosta.

U blizini mosta smo zatekli pecaroše Radovana Vranića i Mlađu Krivačića koji kažu da je most izgrađen 1966. godine na inicijativu poznatog ariljskog profesora fizičkog vaspitanja Vlastimira Radulovića.

„Ovaj naš most smo gradili na takozvanu mobu uz podršku mesne zajednice. Preživeo je najveće poplave. To je pešački most, stanovnici naselja Vrane preko njega dolaze u centar grada“, objasnili su nam ovi ribolovci.

Saznali smo da postoji nekoliko Ariljaca koji nikada nisu smeli da pređu preko ove elastične konstrukcije zbog njene visine i zato što pri koračanju most vibrira.

Reka Rzav koja protiče ispod mosta nosi titulu „najčistije reke Evrope“. Kvalitet ove vode se svakodnevno kontroliše u Fabrici za preradu vode koja snabdeva Čačak, Gornji Milanovac, Požegu, Lučane i Arilje.

Izvor/Foto: GZS/Dejan Veselinović

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Кикорики“ и „Човек по имену Ото“ – Културни центар Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији данас киша, на планинама снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови поласци на линији Турица- Севојно

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА