2.4 C
Uzice
27 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović na pripremama na Zlatiboru

Uspesi srpske skijašice Nevene Ignjatović, koja ovih dana u okviru priprema boravi na Zlatiboru, predstavljeni su na konferenciji za medije koja je održana u Avantura parku. Pored skijašice na skupu su govorili članovi Neveninog stručnog tima, kao i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Nevena je skijanjem počela da se bavi sa četiri godine i osvojila sve ono što se može osvojiti. O njenim uspesima govorio je vođa programa Todor Ignjatović.
„Imala je fantastične uspehe u juniorskim takmičenjima. U Evropa kupu je bila više puta u top 30, a preko šest puta je bila top 10. Imala je tri učešća na Olimpijskim igrama (Vankuver 2010., Soči 2014. i Pjong Čang 2018.). Što se tiče Svetskog kupa, tu je napravila fantastičan pomak ka samom svetskom vrhu“.

Da bi rezultati bili na vrhunskom nivou, stručnom timu pridružio se glavni trener Matic Jeraša, koji će dati svoj doprinos da se u četvorogodišnjem olimpijskom ciklusu naprave odlični rezultati i Nevena ispliva u sam svetski vrh.

„Posle Zlatibora idemo u Austriju na glečer, zatim dolazi put u Argentinu, gde će Nevena skijati i na manjim visinama, tamo će biti i konkurencija, a prvo takmičenje je već 27. oktobra u Austriji. U slalomu nismo više zadovoljni plasmanom među prvih 30, želimo više, u alpskoj kombinaciji Nevena je objektivno među pet najboljih u svetu“, kaže Jeraš.

Zadovoljna je uslovima koji su joj ponuđeni na Zlatiboru, a posebno je raduje to što se njenom timu priključio čovek od poverenja – trener Matic Jeraša.
„Ovde je sve idealno, visina, temperatura mi odgovara, ovde se baš dobro osećam. Trudiću se da probijem limite, boriću se za to. Jer, ako veruješ u nešto to se i ostvari, rezultat uvek dođe – kaže Nevena, dodajući da sa nestrpljenjem očekuje povratak na sneg: „Argentina je moj ključni kamp. Iduće godine napadam sve. Godinama su me forsirali kao slalomašicu i ja stvarno mnogo volim slalom, to mi je najinteresantnija disciplina, ali mislim da ima prostora i za napredak u veleslalomu“.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović u ime opštine Čajetina i u svoje lično ime zahvalio se poznatoj skijašici na svemu onome što je uradila na promociji i popularizaciji sporta kako na nacionalnom tako i na svetskom nivou. On je istakao da je glavni zadatak ove lokalne samouprave da u narednom periodu još više napora ulaže u sportsku infrastrukturu kako bi naši poznati sportisti svoje pripreme obavljali upravo na ovoj planini.

„Na naše veliko zadovoljstvo Nevena će promovisati sport na Zlatiboru, a Zlatibor će dati sve što može da ostvari još bolje rezultate.
Moram da napomenem da su sve sportske ekipe i naši poznati sportisti koji su ovde obavili bazične pripreme osvajali nacionalna, evropska i svetka prvenstva“, rekao je Stamatović.

Sportska iskustva podelila je sa učesnicima kampa koji ovih dana borave na Zlatiboru. U prijatnom razgovoru mogli su iz prve ruke saznati sve što ih interesuje vezano za tok njene uspešne sportske karijere i ciljevima u narednoj sezoni. Druženje je završeno selfijem koji će, sigurni smo, privući veliku pažnju na društvenim mrežama.

Izvor: sportskisavezcajetina.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pretežno oblačno, mestimično s kišom

Oglasna Tabla

Данас је Савиндан

Oglasna Tabla

Užičani se rastali sa jednim od svojih najboljih košarkaša-Dušanom Kutlešićem

Oglasna Tabla

Jačanje imuniteta kod odraslih: učinite organizam otpornim u samo 8 koraka

Oglasna Tabla

Duplirana sredstva za mere smanjenja zagađenosti vazduha u Užicu

Oglasna Tabla

Srpsko-Rusko veče

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Znameniti profesori Užica“ u čajetinskoj biblioteci

Oglasna Tabla

U Užicu formiran Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS)

Oglasna Tabla

Napravite domaću nutelu sa samo 3 sastojka (VIDEO)

Oglasna Tabla