ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Најављено ново повећање пензија, и до 15 одсто!

Неки би рекли, тек што су пензије повећане, стижу најаве о новом расту. Сада је и званично обелодањено да најстарији грађани, њих око 1,7 милиона, треба да очекују нове повишице и да ће нови раст у овој години бити значајан.

Пензије су последњи пут повећане у јанауару ове године и то за 12,1 одсто. Претходно повећање било је у новембру прошле године, око 9 одсто, и са два повећања, просечна пензија је увећана за око 7.000 динара. Практично, након првог увећања износила је 33.742 динара, а након другог у јануару – 37.825 динара.

Председник Србије Александар Вучић синоћ је најавио ново повећање пензија.

– Надам се да ћемо пензије да увећамо 14-15 одсто, минимално ће бити 12 одсто. Поново дакле, до краја године – рекао је председник Србије Александар Вучић.

Председник је говорио и по повећању зарада.

– У Београду ће за две године просечна плата да буде 1.450 евра. Не највећа плата, него просечна – рекао је председник.

Најављујући и повећање примања за најстарије суграђане, Вучић је рекао да се ипак живи боље и да је стандард грађана већи.

– Имамо по 10 одмора… Признајте себи да мало боље живите. Не морате мени – додао је Вучић.

Пензионерске картице

У току је и пријава за пензионерске картице, са којима ће наши старији грађани моћи да добију попусте у продавницама. Од података је потребно уписати ЈМБГ, број телефона или мејл адресу. Захтев за издавање Пензионерске картице пензионери могу поднети електронски на сајту Фонда ПИО или у филијали тог Фонда где ће запослени у Фонду помоћи пензионерима и за њих попунити електронски захтев.

Поени, погодности…

Кориснику који користи Пензионерску картицу приликом плаћања роба и услуга Фонд ће додељивати бодове преко сарадње са Пореском управом, од које ће добијати податке.

За утрошених 500 динара кориснику Пензионерске картице ће Фонд додељивати један бод, а током месеца може остварити бодова највише до висине износа просечне пензије у Србији.

На основу прикупљених бодова, корисник Пензионерске картице ће моћи да оствари одређене погодности као што су попуст, поклон или нешто друго, код даваоца погодности.

Фонд ће водити евиденцију о додељеним и утрошеним бодовима, а додељени бодови се неће моћи заменити за новац, те су непреносиви на друга лица.

Фонд ће и на свом сајту и одељку за Пензионерске картице објавити списак давалаца погодности.

Курир.рс/Блиц Бизнис

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа