11.1 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

NAJAVLJENE KAZNE ZBOG KAŠNJENJA U NABAVCI MAZUTA

Grejanje u Opštoj bolnici Užice, koje je bilo prekinuto 1. januara zbog toga što je mazut bio potrošen, a nove količine nisu na vreme obezbeđene, normalizovano je rano jutros.Pacijenti, koji su ostali u bolnici tokom praznika, smrzavali su se pod ćebadima u bolesničkim posteljama od nedelje od oko podneva do jutros u tri sata posle ponoći. U pojedinim delovima bolnice korišćene su grejalice, a vanjska temperatura bila je nekoliko stepeni ispod nule.

Smrzavanju pacijenata kumovao je bizaran razlog. Neverovatno zvuči da su radijatori bili hladni zbog toga što su rezerve mazuta potrošene 1. januara, a nove količine nisu blagovremeno obezbeđene iz rafinerije u Pančevu, što ukazuje na neodgovornost nadležnih u toj ustanovi.

– Bio je problem sa kašnjenjem isteka mazuta u Pančevu, a i mi smo kasnili sa nabavkom, i zbog će biti kažnjeni odgovorni u Zdravstvenom centru – rekao je za Danas dr Miloš Božović, direktor tog centra.

On je dodao da je ta ustanova „obezbedila dve cisterne mazuta iz Pančeva“ i poručio da  „daljih problema sa grejanjem neće biti“.

Izvor: www.danas.rs / N. Kovačević
output_bkzdes
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla