ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Најава културног лета у Трипкови (видео)

Министарство за бригу о селу већ четврту годину заредом спроводи Програм доделе бесповратних средстава за организовање манифестације „Михољски сусрети села“. У области неговања традиције на селу и очувања културно-историјских садржаја и у 2024. години ова манифестација ће се одржати у 113 градова и општина Србије, а једно од њих је и златиборско село Трипкова.

Овогодишњи „Михољски сусрети села“ ће се на територији општине Чајетина одржати током јула и августа на летњој позорници у Трипкови, уз учешће великог броја локалног становништва у различитим спортским и уметничким програмима. Координатор за реализацију пројекта „Михољски сусрети села“, Миљко Радишић, потписао је у Београду, у име Општине Чајетина, Уговор са ресорним министарством по основу кога је локалној самоуправи одобрено 441 хиљада динара за реализацију ове манифестације .

„Организоваћемо три догађаја на летњој позорници у Трипкови. Први догађај у оквиру „Михољских сусрета“ биће 20. јула када је и црквена слава села. Целодневни програм укључује и спортски дан: турнир у малом фудбалу и такмичење у традиционалним спортски дисциплинама. Први пут ће ове године бити организован Караван запрега, у касним поподневним сатима концерт културно-уметничког друштва, а затим забавно вече „Чорба и пријатељи“. 28. јула биће уприличена представа за децу, а 11. августа концерт филмске музике. Све ће се одигравати на летњој позорници у Трипкови која је последњих година обновљена управо за овакве догађаје. Што се тиче Каравана запрега, љубитељи коња и коњичког спорта довешће своје коње са разним видом запрега, радна кола и фијакери, око десетак запрега, као и јахаћа грла. Они ће око 11 сати продефиловати главним путем кроз село, и први пут ће Трипковцџи , а и остали који дођу, имати прилике да присуствују том несвакидашњем догађају“, прича Миљко.

Организатор, ТУ „Жигале“ , већ месецима уназад са својим мештанима труди се да све буде спремно за ове догађаје. Сређује се простор око школе, центар села и околина летње бине на којој ће се одвијати већина догађаји, а трипковчанима у томе помажу и запослени у локалним комуналним јавним предузећима. Као лепа увертира за ову летњу манифестацију, у Трипкови ће већ 2. јула у 21 час, бити одигран мјузикл „Виолиниста на крову“ у режији Стефана Саблића, а у оквиру фестивала ,,Култур(на)тура“ коју организује Клтурни центар „Златибор“ Чајетина.

Златибор пресс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду