OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Najava 19. Pršutijade (VIDEO)

Pod pokroviteljstvom opštine Čajetina a u organizaciji PD „Zlatiborski eko agrar“ , Udruženja poljoprivrednih proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog kraja, TO Zlatibor, Sportskog centra Čajetina, u Mačkatu će se od 9. do 11. februara održati 19. pršutijada. Datum održavanja ovog sajma pomeren je za ovaj termin zbog školskog raspusta kada se na Zlatiboru očekuje veliki broj turista.

Nakon kraćeg predaha od novogodišnje euforije, božićnih praznika i slava, februar je mesec u kome smo ponovo spremni za posete manifestacijama i društvenim događajima. Jedan od takvih jeste i Sajam suvomesnatih proizvoda u Mačkatu koji će dati priliku zainteresovanim gostima da se druže, degustiraju raznovrsne proizvode, a proizvođačima da sklope nove poslove i razmene iskustva.

„I ove godine na Pršutijadi imamo goste iz Italije, Hrvatske i Francuske tako da će i ove godine svi posetioci imati priliku da probaju ne samo ono što su domaćini iz Zlatiborskog okruga pripremili, već i internacinalnu nacionalnu hranu, pre svega se misli na suvomesnate proizvode iz ove tri zemlje“, napominje direktor PD „Zlatiborski eko agrar“, Vladimir Bojović.

Iz Hrvatske će doći Istrani, iz Italije se očekuju proizvođači iz Parmske regije dok će iz Francuske biti zastupljeni proizvođači iz više regija. Pored suvomesnatih proizvoda, oni će doneti i tradicionalne sireve i vina kako bi upotpunili celokupan doživljaj pri degustaciji hrane svog kraja . Što se tiče naših poljoprivrednika, na Sajmu će se ove godine pojaviti 18 proizvođača koji će ponuditi, kao i obično, raznovrstan asortiman.

„Od suvomesnatih proizvoda imamo ovčiju stelju, goveđu kobasicu i pršutu, svinjske pečenice, slaninu i čvarke. To je već ozbiljna paleta proizvoda i naši proizvođači se trude da u svakom od tih proizvoda postignu najbolje rezultate, da se izdvoje kvalitetom. Oni su pre svega fokusirani na to, a eventualno će neko od njih, pri tom mislim na one koji se bave prodajom u tržnicama u gradskim centrima, u svoju ponudu uključiti sir i kajmak iz svojih domaćinstava“, kaže Bojović.

I ove godine će Pršutijada biti praćena kulturno-zabavnim programom u koji će biti uključeni folklorni ansambli, trubački orkestar, kao i učenici raznih sekcija čajetinskih osnovnih škola a posebno škole iz Mačkata. Sajam se održava od 9. do 11. februara.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sutra isplata poslednje rate „korona minimalca“

Oglasna Tabla

Maturanti oboleli od kovida polagaće prijemni u avgustu

Oglasna Tabla

Ovo je Bojan koji se survao u Zlatarsko jezero: Užice tuguje za mladim medicinarom, ribar otkrio stravičan detalj

Oglasna Tabla

Pirotske brdarice: Starinske zaboravljene “tatlije” izvanrednog ukusa

Oglasna Tabla

Danas toplo i spravno, uveče pljuskovi sa grmljavinom

Oglasna Tabla

Posne kikiriki bombice

Oglasna Tabla

10 novih slučajeva COVID-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Automobil sleteo s puta u Zlatarsko jezero, poginuo zdravstveni radnik

Oglasna Tabla

Novinar i voditelj Nemanja Kovačević ovogodišnji je dobitnik nagrade „Zlatna značka“ – Kulturno prosvetne zajednice Srbije

Oglasna Tabla