13.9 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Nagradili radnike odmorom u banji !

Zvuči neverovatno. U vreme kada se sve više radnika u Srbiji žali da ih poslodavci izrabljuju na svakom koraku, u preduzeću „Novateks“ svoje zaposlene šalju u banju na besplatan odmor. I to nije sve, u ovoj firmi najavljuju da će to postati praksa jer zasluga za dobro poslovanje pripada svim zaposlenima.

Sedam dana u Vrnjačkoj Banji o trošku firme nedavno je boravilo deset radnika „Novateksa“. Oni su bili smešteni u Državnoj specijalnoj bolnici „Merkur“, gde im je osim punog pansiona bio plaćen i medicinski paket sa specijalističkim pregledima.Pored terapije i kupanja u lekovitoj banjskoj vodi, mogli su i da se rekreiraju, obave kompletnu laboratorijsku analizu, kao i fizikalne terapije.

Na odmor u banju su išli svi zaposleni koji dve i više godina rade u ovoj firmi.

-Prošle godine smo dobro poslovali i zasluga za to pripada svim zaposlenima u firmiti, pa je red i da svi osete taj boljitak. Ako nismo u mogućnosti da trajno povećamo plate, možemo bar da na neki drugi način nagradimo zaposlene kad su se već za to stekli uslovi. Zdravlje je najpreče i bez njega se ne može ostvariti ni jedan rezultat, pogotovo ne u poslu, zbog čega je ovoj put izbor pao na Vrnjačku Banju i hotel „Merkur“ koji pruža kompletan medicinski tretman – kaže direktorka firme Nadežda Kolašinac.
„Novateks“ se bavi proizvodnjom radne i zaštitne odeće i distribucijom opreme za zaštitu na radu i ima svoj pogon u stambenom bloku „Bagrem“. Firma trenutno ima 15 zaposlenih, a prosek primanja je kažu „nešto iznad garantovane zarade“.

– Prošlog leta smo imali zajedničko krstarenje i druženje na Zlatarskom jezeru, ove odlazak u banju i nadamo se da će to postati praksa. Naši radnici su to višestruko zaslužili, pa ćemo i u buduće, sve dok firma bude dobro poslovala, nastojati da na neki način nagradimo naše zaposlene. Kada dođe vreme predočićemo im planove u tom pogledu i u dogovoru sa njima realizovati jednu od ideja- kaže vlasnik Leko Kolašinac koji sa suprugom Nadeždom vodi firmu.

„Novateks“ kao porodična firma posluje od 2006. i tokom svih ovih godina imala je svojih uspona i padova. Prošla je kažu za njih bila izuzetno uspešna, pa očekuju da će i naredne biti isto takve. Planiraju da u bliskoj budućnosti značajno prošire proizvodne kapacitete i asortiman proizvoda i uposle dodatnu radnu snagu. Uskoro će, kako se očekuje, preći u novi i veći proizvodni pogon čije je opremanje u toku, a nadaju se i izlasku na tržište zapadne Evrope.

-Sigurno je da ne bismo bili tu gde danas jesmo da država nije kroz Fond za razvoj davala povoljne kredite, od kojih smo i kupili poslovni prostor u kome trenutno firma posluje. Imali smo i veliku podršku Regionalne i Nacionalne razvojne agencije, kao i od Evropskog progresa. Od njih nismo dobijali konkretno novac, već vrlo korisna predavanja i monitoring.Uspeli smo tako da uradimo i sajt za onlajn prodaju, koji nam je povećao promet za 50 odsto. Zahvaljujući svemu, uspeli smo da lane skoro sve mašine u pogonu zamenimo novim, da proširimo kapacitete i povećamo broj kupaca, a primili smo je i jedan broj novih radnika- kažu supružnici Nadežda i Leko Kolašinac.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla

Besplatni preventivni pregledi u nedelju

Oglasna Tabla

Uručene nagrade pobednicima na konkursu za najlepše dvorište i balkon

Oglasna Tabla

Petković: Grad Užice će podržati rad fondacije „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“

Oglasna Tabla

Supermen iz Užica hoće u Zadrugu

Oglasna Tabla

Jesen počinje u ponedeljak

Oglasna Tabla

Sve je spremno za IV Užički biciklistički karavan

Oglasna Tabla