ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Награде Театру „Инат“ за „Госпођу министарку“ (видео)

Премијеру представе „Госпођа министарка“ у извођењу Театра „Инат“ чајетинска публика је имала прилику да види у јуну у Културном центру на Златибору. Са овом предсатавом Театар је конкурисао за 10. фестивал аматерске позоришне режије у Лесковцу, и тамо освојио и публику, и награде.

Представа „Госпођа министарка“ коју изводи Театар „Инат“ Удружења ПРКОС, добило је, на лесковачком фестивалу ФАПОР, две награде: за режију и најбољу глумицу. О наградама које су добили на свом првом фестивалу у веома  јакој конкуренцији, редитељка Андријана Симовић каже да су биле изненађење.

„Било је пријављено преко тридесет представа , од којих је селектор одабрао шест. Поред нас, било је одабрано аматерско позориште из Трстеника, Београда, Пријепоља, и верујте, када смо чули да они учествују, а они освајају награде не само широм Србије већ и Региона, нисмо ни имали нека очекивања. Просто смо отишли са намером да се ми забавимо, да увеселимо људе на исти начин на који увесељавамо наше људе овде, до то завршимо и вратимо се срећни. Након два-три дана од играња наше представе, Организатор КЦ Лесковац ме је позвао и рекао:“Добили сте две главне награде: за најбољу режију и за најбољу главну глумицу, Бојану Костовић која игра Живку министарку.“ „

Режирајући ову представу, Андријана Симовић се руководила само идејом да текст који је сјајан и ванвременски не дира и да је циљ био бављење односима међу ликовима, њиховим развојем и давање простора њиховој игри на сведеној сценографији. Овом приликом је посебно истакла значење подршке коју имају од Општине Чајетина, ТО Златибор и Културног центра.

„Нас општина Чајетина, КЦ Златибор и ТО Златибор подржавају већ пуне две године и на томе им неизмерно хвала. Надам се да ће тако и остати. То нам, пре свега, значи као неку потврду нашег рада и наше сарадње. То је уједно и „ветар у леђа“ за неке даље пројекте“, истиче Симовићева.

Следеће године ће се са „Министарком“ пријавити за друге фестивале, а упоредо се наставља и играње представе „Чудо у Шаргану“ која је такође била изузетно лепо примљена од стране публике и са којом ће се представити до краја новембра у Петровцу на Млави и Пожаревцу. Упоредо се ради и на тексту нове представе.

„У питању је један леп, стари италијански текст из хиљаду седамсто и неке године који је свевремен, заправо,а а то су „Рибарске свађе“. То је предивна љубавна комедија, врло занимљива, и мислим да ће да ће бити јако духовита. Тренутно се бавимо радом на дијалекту“, открива редитељка.

У очекивању „Рибарских свађи“, остаје да Театру „Инат“ пожелимо нове успехе.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Већ је познато какво нас време очекује за новогодишње празнике

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ-у

ОГЛАСНА ТАБЛА

Коловози мокри, опрез на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за петак, 8. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА