Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Награде Театру „Инат“ за „Госпођу министарку“ (видео)

Премијеру представе „Госпођа министарка“ у извођењу Театра „Инат“ чајетинска публика је имала прилику да види у јуну у Културном центру на Златибору. Са овом предсатавом Театар је конкурисао за 10. фестивал аматерске позоришне режије у Лесковцу, и тамо освојио и публику, и награде.

Представа „Госпођа министарка“ коју изводи Театар „Инат“ Удружења ПРКОС, добило је, на лесковачком фестивалу ФАПОР, две награде: за режију и најбољу глумицу. О наградама које су добили на свом првом фестивалу у веома  јакој конкуренцији, редитељка Андријана Симовић каже да су биле изненађење.

„Било је пријављено преко тридесет представа , од којих је селектор одабрао шест. Поред нас, било је одабрано аматерско позориште из Трстеника, Београда, Пријепоља, и верујте, када смо чули да они учествују, а они освајају награде не само широм Србије већ и Региона, нисмо ни имали нека очекивања. Просто смо отишли са намером да се ми забавимо, да увеселимо људе на исти начин на који увесељавамо наше људе овде, до то завршимо и вратимо се срећни. Након два-три дана од играња наше представе, Организатор КЦ Лесковац ме је позвао и рекао:“Добили сте две главне награде: за најбољу режију и за најбољу главну глумицу, Бојану Костовић која игра Живку министарку.“ „

Режирајући ову представу, Андријана Симовић се руководила само идејом да текст који је сјајан и ванвременски не дира и да је циљ био бављење односима међу ликовима, њиховим развојем и давање простора њиховој игри на сведеној сценографији. Овом приликом је посебно истакла значење подршке коју имају од Општине Чајетина, ТО Златибор и Културног центра.

„Нас општина Чајетина, КЦ Златибор и ТО Златибор подржавају већ пуне две године и на томе им неизмерно хвала. Надам се да ће тако и остати. То нам, пре свега, значи као неку потврду нашег рада и наше сарадње. То је уједно и „ветар у леђа“ за неке даље пројекте“, истиче Симовићева.

Следеће године ће се са „Министарком“ пријавити за друге фестивале, а упоредо се наставља и играње представе „Чудо у Шаргану“ која је такође била изузетно лепо примљена од стране публике и са којом ће се представити до краја новембра у Петровцу на Млави и Пожаревцу. Упоредо се ради и на тексту нове представе.

„У питању је један леп, стари италијански текст из хиљаду седамсто и неке године који је свевремен, заправо,а а то су „Рибарске свађе“. То је предивна љубавна комедија, врло занимљива, и мислим да ће да ће бити јако духовита. Тренутно се бавимо радом на дијалекту“, открива редитељка.

У очекивању „Рибарских свађи“, остаје да Театру „Инат“ пожелимо нове успехе.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

И даље нема конкретног решења за исплату дуговања овогодишњег рода малина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Шљивовица уписана на Унескову листу нематеријалног културног наслеђа

ОГЛАСНА ТАБЛА

,,Живот уз баријере на путу до успеха“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

11. Међународни фестивал фолклора на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стижу паре од дивиденди: Уколико до сада нисте ништа подизали, на рачуну вас чека 11.700 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан одлуке: Србија игра против Швајцарске за пролаз у осмину финала СП

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатне радионице за жене које желе да покрену сопствени бизнис

ОГЛАСНА ТАБЛА

План одвожења пепела за петак и дане викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА