ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Награда Светосавског конкурса Саву Вујовићу, ученику са Златибора

Крајем јануара, издавачка кућа „Pearson“ расписала је Наградни Светосавски конкурс за есеј на тему “Pros & Cons: How I feel about remote learning” (За и против: Како се осећам у вези са учењем на даљину). 

Задатак ученика је био да напишу есеј по пропозицијама конкурса, и  да дају лични осврт на учење на даљину током актуелне пандемије , опишу своја осећања која је изазвала пандемија али и примораност на другачији вид наставе. Иако првенствено намењен ученицима средњих школа, омогућено је да са радовима на конкурсу учествују и ученици осмих и седмих разреда основне школе. Системом награђивања обухваћени би били ученици-аутори најбољих радова и њихови наставници.

После дугог ишчекивања и мноштва мејлова у којима су ораганизатори замолили за стрпљење с обзиром да им је пристигло много више радова него што су очекивали и да им је било потребно доста времена да све анализирају, стигла је лепа вест: ученик седмог разреда са Златибора, Саво Вујовић, и наставница Ана Рацковић, позвани су да присуствују церемонији свечане доделе награда на Коларчевом Народном универзитету у Београду, 2.априла, јер је Савов рад, одлуком комисије, награђен!

С обзиром на изузетан одзив, организатори су школу обавестили да је ово прва у низу оваквих манифестација коју ће организовати у будућности, и да се и даље надају огромном одзиву на који је наишао Наградни Светосваски конкурс.

Честитамо Саву, и најављујемо да ћемо са задовољством  одговорити будућим изазовима!

Златиборпресс
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић