1.1 C
Uzice
22 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Nacionalni kol centar za zdravstvene osiguranike i elektronski recepti

Republički fond za zdravstveno osiguranje otvorio je Nacionalni kol centar gde osiguranici telefonskim pozivom mogu da dobiju sve neophodne informacije o svojim pravima iz zdravstvenog osiguranja.

Na broj 011 735 0 900 građani će dobijati opšte informacije: vrste prava i usluge koje mogu ostvariti, informacije o listama čekanja, polisama putnog i zdravstvenog osiguranja i informacije o karticama zdravstvenog osiguranja.

Sve informacije za lečenje u inostranstvu: o načinu podnošenja zahteva za lečenje, dokumentaciji, rokovima i procedudrama, odlučivanju i statusu predmeta mogu se dobiti na broj telefona 011 2053 683.

Pozivi se tarifiraju po cenama lokalnog poziva fiksne telefonije, a linije su otvorene su od 7,30 do 15,30 časova.

„Ovo je probna faza kol centra, a i dalje će svi zaposleni u filijali za Zlatiborski okrug i u svih devet njenih ispostava biti na raspolaganju našim osiguranicima za svaki vid podrške i pomoći“, kaže direktor filijale za Zlatiborski okrug Petar Todosijević.

On je naveo i da će izmenom postojećeg pravilnika od 1. marta biti ukinut papirni obrazac lekarskog recepta i postojaće samo elektronski.

„To će značiti da će osiguranici odlaziti sa svojom karticom zdravstvenog osiguranja kod izabranog doktora gde će im biti prepisivana terapija bez razlike da li se radi o akutnim ili hroničnim stanjima, a nakon toga će odmah moći u apotekama, sa kojima RFZO ima zaključen ugovor, da podignu terapiju“, navodi Todosijević.

On je dodao i da je do sada zaključen ugovor sa 11 apoteka u Zlatiborskom okrugu i da javni poziv za zaključivanje ugovora sa privatnim apotekama traje do 31. januara.

Izvor: ZUM Užice

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Veliki podvig našeg sugrađanina Aleksandra u Francuskoj

Oglasna Tabla

Užički đaci na bilbordima Ministarstva prosvete

Oglasna Tabla

Dobri Nenad Đokić spasao kuče iz Đetinje posle 20 dana agonije (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sadržaji Narodnog muzeja dostupniji osobama sa invaliditetom

Oglasna Tabla

Vojska poziva sve punolente mladiće da se prijave u vojnu evidenciju

Oglasna Tabla

Proleće će pokrenuti gondolu a gondola nove turističke projekte i sadržaje

Oglasna Tabla

Pregledi stručnih saradnika u Čigoti

Oglasna Tabla

Predlog Vladi Srbije da subvencioniše kupovina bicikala

Oglasna Tabla

Smanjuje se broj radnika „na crno“

Oglasna Tabla