Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Набујали Лим донео плутајући отпад на Потпећко језеро

Прибој – Река Лим набујала услед обилних падавина не смао у Србији већ и на простору Црне Горе са собом је на Потпећко језеро донела огромне количине ђубрета, а еколошка катастрофа налик на ону која се догодила пре две године избегнута је захваљујући речним преградама, ланчаницама, чије је постављање на подручју Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши уз локалне самоуправе финансирало Министарство заштите животне средине.

„Ради се о 10 до 15 хиљада кубика смећа, које је постављена ланчаница зауставила да не би дошло до еколошке катастрофе у општини Прибој али и даље низводно у Бајиној Башти и на хидроелектрани `Перућац`”, рекао је Жељко Јечменица, директор ЈКП „Услуга” Прибој.

Ланчаница на Лиму у делу тока кроз општину Прибој је најдужа и износи 300 метара. Ово подручје обишли су и представници надлежног јавног предузећа „Србијаводе” како би сагледали тренутно стање и предложили даље кораке.

”Видели смо да је ланчаница извршила своју функцију и задржала огромне количине наноса. Сагледамо потребе и количине потребних радова да се Потпећко језеро очисти од накупљених наноса, а њега је сигурно преко 10 хиљада кубика”, каже Милета Милојевић, ЈП „Србијаводе”.

И пре налога из Републике у чију надлежност спада ово чишћење, општина Прибој већ је преузела конкретне кораке како би се накупљени отпад што пре уклонио са површине језера. За тај посао ангажовано је једно локално приватно предузеће које поседује потребну механизацију, док плутајући отпад са ланчанице до обале језера, са чамцима прикупљају чланови Еко удружења „Јастреб”, који већ имају искуства са сличним акцијама.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Медвед на Љубишком путу уплашио возаче (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После бабе „пао” и нарко-деда у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе Дабић именован за државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА