ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

На Златибору свечано отворен 11. Фестивал спортског филма

Tрадиционалном доделом награда за животно дело и пројекцијом филма Скок свечано је отворен 11. Фестивал спортског филма у Културном центру на Златибору.

Емоције и понос изазвани сећањима на тренутке блиставих каријера обележили су отварање 11. фестивала спортског филма на Златибору. На уласку у другу деценију постојања настављена је традиција доделе награда за животно дело. Хаџи Петар Божовић је добитник награде из света глуме, а међу упечатљивим улогама је у серији „Више од игре“, вероватно најбољој домаћој спортској серији. Прослављени глумац није могао да присуствује додели, као ни најстарији добитник награде за животно дело, Александар Керковић, кошаркашки тренер и професор спорта који је недавно прославио 100. рођендан. Невероватан животни пут имао је и доктор Илија Јорга, један од утемељивача каратеа на Балкану. Први Европљанин који је постао носилац црног појаса 10. дан и оснивач фудокан каратеа био је преплављен осећањима и овако је реагова на доделу награде за животно дело.

Међу добитницима је и легендарни рукометни тренер Зоран Живковић, најтрофејнији српски селектор свих времена и освајач олимијског злата и као играч и као тренер. Лауреат Ђорђе Перишић био је у репрезентацији Југославије која је освојила прво олимпијско злато у ватерполу и један је од најистакнутијих спортских радника из Црне Горе.      

Овогодишњи добитник повеље „Наташа Ковачевић“ је српски параолимпијац Драженко Митровић, освајач 24 европске, светске и олимпијске медаље.

Фестивал је званично отворио председник општине Чајетина Милан Стаматовић, а чланови Савета фестивала су и Драган Кићановић, Дане Корица, Велизар Ђерић, Арсен Ђурић, Владимир Живановић, Мирко Петровић и Војислав Јањић.

Отварању фестивала присуствовали су  Дуле Савић, Милован Рајевац, Весна Читаковић Ђуришић, репрезентативке Србије у кошарци, Љубивоје Ршумовић…

Одређене су и посебне награде за локалне спортске колективе који су минуле сезоне направили највеће уепехе у својој историји, награда одбојкашком клубу Златибор је уручена на отварању, док ће на затварању бити уручење за кошаркашки клуб Златибор.

На отварању је започет и такмичaрски програм фестивала пројекцијом филма Скок о Наташи Ковачевић, аутора Ивице Видановића и Александра Милетића, који су награђивани на ранијим фестивалима. До недеље сваког дана од 10 часова ће у Културном центру бити приказано укупно 43 документарна и играна филма о спорту који ће се надметати за девет награда. Чланови жирија су Душан Цицвара, Аријана Хелаћ Сарачевић и Оливер Пауновић, а најбољи филмови са златиборског фестивала пласираће се на највећи светски фестивал спортског филма који се у новембру одржава у Милану.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА