12.8 C
Uzice
април 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Na Zlatiboru se skija i kad ne pada sneg

Iako na Zlatiboru nema snega i temperatura je neobično visoka za ovo doba godine, ljubitelji zimskih sportova koji borave na ovoj planini su, zahvaljujući zimskom osnežavanju ipak mogli da uživaju u skijanju.

Za Novu godinu i Božić Zlatibor je uglavnom pod snegom, ali visoke temperature ovih dana dovele su do neobičnog ambijenta. Ipak, topovi za veštačko osnežavanje koji su radili dok je bilo hladnije napravili su dovoljno snega, pa posetioci Zlatibora koji vole skijanje nisu u potpunosti razočarani.

Na ski stazama na Torniku koji je na visini od 1100 do 1490 metara je i niža temperatura, pa i veštački sneg duže opstaje, a skijaši su zadovoljni.

– Sve je super, uslovi su dobri, prvi put sam na Torniku, ima malo prepreka na stazi, ali je sve OK,

kaže jedan mladi skijaš koji je deo veće grupe iz Banjaluke, a zadovoljna je i gošća iz Beograda koja je posle 12 godina došla na Zlatibor:

– S obzirom da je kao proleće, staza je fantastična. Još da ima snega, bilo bi fenomenalno, svi se nadamo da će pasti,

poručuju skijaši sa Tornika. U centru Zlatibora sneg je napravljen u Avantura parku, a ova staza je prigodna za početnike i decu koja uče da skijaju. Zanimljivo da je prve skijaške korake ovde napravio i proslavljeni košarkaš Duško Savanović sa decom, koji je često na Zlatiboru. Za obuku novih skijaša zaduženi su licencirani instruktori,

– Prvi put sam na skijama i čini mi se da je dobar sport i pokušavam da ga što bolje savladam,

kaže polaznica ski kursa iz Podgorice koja sa bratom uči da skija:

– Izgleda mi dobro, ali mislim da još nisam najbolje savladao, mada već mogu da skijam pomalo. Mislim da je baš lepo ovde i dolaziću opet da skijam,

poručuje mladi Podgoričanin sa staza Avantura parka gde je omogućeno i noćno skijanje, što je posebna atrakcija.

S obzirom da topovi za pravljenje snega ne mogu da funkcionišu na temperaturi iznad nule, ljubitelji skijanja obradovaće se najavljenom zahlađenju i snežnim padavinama koje se očekuju za vikend.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rukometaši Užica superiorni u Arilju

Oglasna Tabla

Doživotni zatvor se vraća u Krivični zakonik

Oglasna Tabla

Dvadeset godina od bombardovanja RTS-a

Oglasna Tabla