11.1 C
Uzice
март 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

NA ZLATIBORU SE LETOS OČEKUJE REKORDNA POSETA TURISTA

Kao i svake, i ove letnje turističke sezone, Zlatibor će imati bogat kulturno zabavni program. Sudeći po zimskoj sezoni i prvomajksim praznicima, kada je zabeležena rekordna posećenost ove planine, predstavnici Turističke organizacije Zlatibor su mišljenja da će i ova letnja sezona, po broju turista, potući sve dosadašnje rekorde.

Turistička organizacija pripremila je veoma bogat program za zlatiborsko kulturno leto, koje počinje već 29. juna, i to međunarodnim Festivalom sportskog filma.

„Nakon ovoga, očekuje nas muzički festival HillsUp Festival na Tić polju, koji se održava od 13. do 15. jula. Pripremili smo i veliki broj koncerata koji će biti održani na Kraljevom trgu. U principu, kulturno leto počinje od polovine jula i traje do kraja avgusta i biće održano više od 10 koncerata. Neki od izvođača biće Bajaga, Aleksandra Radović, Ana Kokić, Ivana Negativ, Amadeus bend i još mnogi izvođači“, kaže Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Ovog leta biće animirana i najmlađa publika. Za njih će na Kraljevom trgu biti izvedeno nekoliko dečijih predstava. Zajedno sa celom ponudom, iz Turističke organizacije poručuju da će Zlatibor i ovog leta privući mnogobrojne goste, kako domaće, tako i inostrane.

„Otvaranje novih hotela, apartmana, proširenje kapaciteta, sve to povećava ponudu smeštajnog dela na Zlatiboru i to samo po sebi dovodi nove turiste, koji dolaze kod nas. Mi smo u protekla dva meseca radili intezivnu promociju, kako na tržištu Srbije, tako i na tržištima u okruženju i nadamo se da će rezultat tih nastupa i promocija biti povećan broj gostiju na Zlatiboru“, naglašava Živanović.

Živanović naglašava da su već uređeni i novi lokaliteti, kao i nove pešačko biciklističke staze. A već dugo najvaljivan Dino park biće otvoren 29. juna, što će umnogome upotpuniti zabavni sadržaj na ovoj planini. I dalje su tursitima dostupni Stopića pećina, Gostiljki vodopad, Staro selo Sirogojno, kao i ski centar Tornik sa svojim letnjim sadržajima. Od ovog leta, i otvoreni degustacioni centri biće uvršteni u turističke ture, kao dodatni sadržaj.

Izvor: zlatiborporess.rs/Nada Dželebdžić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Beseda srpskog generala svojim pilotima zbog koje će se svaki Srbin naježiti: “Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu” (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dve decenije od strašnog zločina!

Oglasna Tabla

Probni popis stanovnika Srbije u aprilu

Oglasna Tabla