ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На Златибору се гради нови аеродром за мале спортске авионе и дронове

Чајетина – У оквиру опширних радова на простору Златибора, на коме се поред стамбених јединица и смештајних капацитета ради и на путној инфраструктури, започети су и радови на изградњи аеродрома.

У месту Обудојевица, на самом рубу насељеног места Златибор према Кобиљој Глави гради се аеродром.

„То је аеродром који је давно започет, па се стало са радовима, била је приватна инвестиција, ми смо преузели то као локална самоуправа и желимо овде да направимо аеродром за мале спортске авионе а сигурно у будућности за дронове који ће моћи да носе и људе. Пратимо те савремене, модерне токове у свету и гледамо да пратимо та савремена дешавања, јер савремени гост и туриста тражи ту врсту садржаја. Ако је имате он ће доћи, ако немате он ће отићи на другу дестинацију и голф терени и сви спортски терени који се граде овде захтевају да имамо и ове додатне садржаје”, казао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Он је истакао да је градња овог аеродрома започета амбициозно и за то време можда прерано, али да је сада дошло време када то може да се реализује.

„Можемо писту да продужимо, наменске садржаје да додамо, јер смо променили место на коме смо хтели да правимо ауто-мото дром, што је пројекат једног нашег суградјанина који је грађевински инжењер, чији је то био студентски рад. Тако да, имамо идеју и пројекат, а на нама је само да то реализујемо”, закључио је Стаматовић.

Извор: Глас западне Србије

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА