ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На Златибору представљен WVP фонд

У сали Иновационог бизнис центра Златибор у петак, 3.новембра одржана је презентација WVP фонда како би се грађанима представиле предности улагања у инвестиционе фондове. О начинима улагања у инвестиционе фондове, присутнима је говорио Александар Станојевић, члан наџорног одбора WVP Фунд Манагемента.

Присутни грађани су овом приликом упознати са принципима на којима послују инвестициони фондови у Србији и каква је законодавна процедура како за рад фондова тако и за инвестирање. Господин Станојевић је описао како функционише WVP фонд и како се новац инвестира кроз фондове.

Ова компанија има четири пакета за инвеститоре у зависности од ризика, па тако постоји: Премиум (инвестира се у 137 компанија), Динамиц (127 компанија), Баланцед (78 компанија + државне обвезнице). Фонд је такође ограничен и прилком улагања па се тако не могу сва средства уложити у једну компанију већ улагања морају бити распоређена на више компанија, али и у више привредних грана према унапред утврђеним процентима.

Господин Станојевић је представио и кратку анализу највећих компанија као што су Мерцедес, Аппле, Цоца цола, Пфизер, Пхилип Морис, а затим је било речи и о органичењима приликом инвестирања у државне обвезнице (минимални улог 100.000 евра).

Грађани су упознати и са начинима улагања, висинама накнада при улагању у инвестиционе фондове и начину обрачуна инвестиционе јединице. По речима Александра Станојевића инвестирање на берзама у штити капитал од инфлације јер су приноси од дивиденди увек већи од инфлације.

Овом приликом је такође било речи и о раду у инвестиционим фондовима и да то представља одличну прилику за комуникативне људе који желе да сами организују своје радно време и висину зараде.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА