ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На Златибору поново одржано државно првенство у нордијском скијању

Отворено првенство Србије о у нордијском скијању одржано је у Авантура парку на Златибору у понедељак и уторак. Двоструку победу однела је Ања Илић из Звезде, док је Милош Милосављевић, који је сада члан СК Златибор освојио титулу државног првака у мушкој конкуренцији.

После паузе изазване недостатком снега, трке за титулу најбржих смучара у Србији су поново одржане на Златибору. Овог пута на стази Авантура парка јер на Тић пољу није било довољно снега и времена да се припреми стаза. У новом амбијенту, према светлима рефлектора такмичари су имали и интензивнију стазу са више успона.

Најуспешнија српска смучарка Ања Илић је остварила дуплу победу јер је првог дана победила у дисциплини дистанца, и другог дана у спринт трци на 1200м. Такмичарка Звезде за десетак дана иде у Сједињене америчке државе где ће возити трку Светског купа, а ове године није била у прилици да брани титулу са Балкан купа.

„За мене је прво велика радост што имамо уопште снега на Златибору јер прошле године нисмо имали ниједну трку. Велика је жеља и нада да имамо снега и у наставку сезоне. Јако сам срећна због стартовања у Светском купу и то је за мене ове године највеће такмичење,“

каже Ања Илић. Милош Милосављевић из СК Златибор је победио првог дана у трци на 5000м, а у спринт трци је био други иза Страхиње Ерића из Босне и Херцеговине. С обзиром да је такмичење било отворено првенство државе, право учешћа су имали и босански смучари.

У тркама у сениорској конкуренцији такмичио се и Андрија Тошић из СК Звезда, који већ у среду путује на Олимпијаду младих која се одржава у Јужној Кореји.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама