ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На Златибору отворена интернистичка амбуланта која ће радити 24 сата дневно

Чајетина – У Специјалној болници Чигота на Златибору данас је отворена интернистичка амбуланта која ће ће радити 24 сата дневно и пружати услуге како становницима Златибора, тако и туристима.Тим поводом ову здравствену установу посетила је директорка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Радојевић Шкодрић која је крајем августа и најавила отварање ове амбуланте.

„Када сам крајем августа била у посети Чајетини, обећала сам да ће у Чиготи бити отворена амбуланта која ће бити доступна 24 сата и ево то се сада и остварило, јер је овде била огромна потреба за једном таквом амбулантом”, рекла је Радојевић Шкодрић.

Она је додала и да је у Дому здравља у Чајетини, који је такође посетила у присуству председника општине Милана Стаматовића, отворено саветовалиште за труднице и дијабетичаре и то данас када се обележава Светски дан борбе протов дијабетеса.

„Нажалост, код нас велики број људи болује од дијабетеса, чак око 750.000. Нису свима доступни клинички центри и болнице, и због тога је отварање оваквих саветовалишта у домовима здравља у целој Србији веома значајно због контроле дијабетеса, као и због откривања нових случајева. Такође, саветовалиште је значајно и за труднице, код којих је у трудноћи повећан ризик од настанка дијабетеса”, казала је она.

Подсетила је да држава последњих година улаже у изградњу нових болница и клиничких центара, и њихово опремање.

„Тренутно је у току највећа набавка дијагностичке опреме, као што је најавио председник Србије Александар Вучић, у оквиру које ће ужичка болница добити две магнетне резонанце, јер овај регион има најдуже листе чекања у Србији, а нова опрема ће то решити и грађани више неће чекати на преглед. Један магнет ће стићи до краја године, а други у првој половини следеће године”, казала је директорка РФЗО.

Радојевић Шкодрић је у Здравственом центру у Ужицу присуствовала обележавању лекарске славе Светих врача Козме и Дамјана, као и церемонији сечења славског колача у дому здравља у Чајетини.

Честитајући лекарима, она је истакла да огромна улагања државе у здравство не би имала вредност без људи који представљају највећу снагу српског здравства и захвалила им на пожртвованости са којом обављају посао.

Тањуг / ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА