ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На Златибору отворен међународни арт симпозијум Сликарске душе Истока

У Галерији Културног центра на Златибору, 19. марта уприличено је отварање 6 . међународног симпозијума “Сликарске душе Истока” који ће се одржавати у просторијама Културног центра до суботе 27. марта када ће бити постављена изложба радова насталих на овом догађају.

Према речима организатора овог пројекта Ђорђа Вукадиновића ове године учествоваће 19 уметника из Србије, Црне Горе и Немачке, а остаје жал што због тренутне ситуације и сукоба на Истоку ове године неће учествовати уметници са тог подручја. Ипак упркос сложености целокупне ситуације традиција ће се наставити и ове године. Уметници ће боравити 7 дана на Златибору, где ће имати прилику да на планинској лепотици потраже инспирацију за своје радове, а истакли су да су посебно задовољни смештајем и условима за рад. Посебно их је обрадовало што је „златна планина“ још под снегом, као и природни амбијент у коме се налази зграда Културног центра.

Представник Туристичке организације “Златибор” на овом отварању, Марија Шкодрић пожелела је добродошлицу уметницима и изразила уверење да ће као и претходних година на овом симпозијуму настати ремек дела којима ће се дивити златиборска публика.

Организатор пројекта је СРУ „Вукадиновић“, а суорганизатори су Туристичка организација Златибор, Општина Чајетина и Раде Филиповић.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић