ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

На Златибору отворен међународни арт симпозијум Сликарске душе Истока

У Галерији Културног центра на Златибору, 19. марта уприличено је отварање 6 . међународног симпозијума “Сликарске душе Истока” који ће се одржавати у просторијама Културног центра до суботе 27. марта када ће бити постављена изложба радова насталих на овом догађају.

Према речима организатора овог пројекта Ђорђа Вукадиновића ове године учествоваће 19 уметника из Србије, Црне Горе и Немачке, а остаје жал што због тренутне ситуације и сукоба на Истоку ове године неће учествовати уметници са тог подручја. Ипак упркос сложености целокупне ситуације традиција ће се наставити и ове године. Уметници ће боравити 7 дана на Златибору, где ће имати прилику да на планинској лепотици потраже инспирацију за своје радове, а истакли су да су посебно задовољни смештајем и условима за рад. Посебно их је обрадовало што је „златна планина“ још под снегом, као и природни амбијент у коме се налази зграда Културног центра.

Представник Туристичке организације “Златибор” на овом отварању, Марија Шкодрић пожелела је добродошлицу уметницима и изразила уверење да ће као и претходних година на овом симпозијуму настати ремек дела којима ће се дивити златиборска публика.

Организатор пројекта је СРУ „Вукадиновић“, а суорганизатори су Туристичка организација Златибор, Општина Чајетина и Раде Филиповић.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против грипа следеће недеље у домовима здравља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Измене у саобраћају због најављених радова на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додела Награде “Милутин Ускоковић”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК Торник: Дан пешачења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас претежно сунчано и топлије

ОГЛАСНА ТАБЛА