2.3 C
Uzice
децембар 7, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

NA ZLATIBORU OTVOREN DEGUSTACIONI CENTAR ZA PRŠUTU

U zlatiborskom selu Kačer otvoren je prvi degustacioni centar za pršutu u zapadnoj Srbiji. Prema rečima vlasnika centra „Max Zara“, Miloša Zarića, projekat je zamišljen kako bi turiste bolje upoznao sa tradicionalnim prehrambenim proizvodima zlatiborskog kraja.

„Nasledio sam porodičnu tradiciju proizvodnje pršute po tradicionalnoj recepturi koju su naši stari započeli pre 100 godina. Sada smo otvorili salu u kojoj će posetioci moći da vide proces proizvodnje i da osete pravi ukus domaćih proizvoda“, kazao je Zarić novinarima tokom posete centru.

Po njegovim rečima, projekat je realizovan u saradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor iz Užica.

„Ideja o izgradnji centra već je postojala u porodici, a Regionalna razvojna agencija došla je u pravom trenutku s projektom koji finansira Vlada Švajcarske“, naveo je Zarić.

Predstavnik Regionalne razvojne agencije Zlatibor Darko Đurović kazao je da je koncept degustacionih centara osmišljen uz pomoč švajcarskog programa za razvoj turizma i tradicionalnih proizvoda.

„U Srbiji postoji mnogo turističkih atrakcija koje nisu obeležene turističkom signalizacijom. Mi smo po prvi put obeležili takvom signalizacijom seoska domaćinstva u zapadnoj Srbiji koja se bave tradicionalnom proizvodnjom kako bi bila vidljivija turistima u tranzitu“, kazao je Đurović.

Kako je naveo, do sada je na području zapadne Srbije signalizacijom obeleženo 60 turističkih atrakcija i 25 degustacionih centara.

„Cilj nam je da se tradicionalni proizvođači nađu u turističkoj ponudi Srbije i da povećamo prihode i zaposlenost u turizmu“, dodao je Đurović.

 

Izvor: http://rs.n1info.com /

 

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„1 od 5 miliona Užice” organizuje akciju prikupljanja potpisa za obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića

Oglasna Tabla

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prste da poližete: Četiri ideje za posni doručak!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 7. decembar

Oglasna Tabla

KONAČNO: Posle pola veka MOSI igre održaće se u Užicu 2022. godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vladimir iz Sevojna je nestao, nema ni njegovog automobila: Preživeo je moždani udar i živi sam

Oglasna Tabla

Tribina o vaspitnim stilovima roditeljstva (VIDEO)

Oglasna Tabla

Trikovi koji pomažu u čišćenju leda sa automobila

Oglasna Tabla

Slobodan Šarenac: „Zlatibor je odličan za pripreme sportskih ekipa“

Oglasna Tabla